“Tērvete” spēj atspēlēties “brutālā” spēlē

Pafbet LHL Zemgale amatieru līgas pēdējā pirmā apļa spēlē HK “Tērvete” 2018. gada 07. janvārī Ozo ledus hallē tikās ar vieniem no saviem tuvākiem konkurentiem – HK “Ozolnieki”. Pretinieks, izmantojot skaitlisko vairākumu, izvirzījās spēles vadībā, bet pēdējā trešdaļā minūtes laikā “Tērvete” atspēlējas un panāca neizšķirtu rezultātu 2:2 (0:1; 0:1; 2:0).


HK “Tērvete” uz spēli nespēja savākt optimālo sastāvu un tas solīja smagu cīņu par iespēju saglabāt savu pozīciju turnīra tabulā. Par nelaimi jau pirmajā trešdaļā uzbrucējs Vjačeslavs Miņins gūst traumu un Bites praktiski spēlēja divās maiņās. Komandai arī nevarēja palīdzēt uzbrucējs Lauris Kims, kurš iepriekšējā dienā guva traumu, bet atbalstīja spēlētājus uz komandas soliņa.

HK “Ozolnieki” izvēlējās aizsardzības spēles taktiku, lai atgūstot ripu varētu veidot ātrus pretuzbrukumus. Tas viņiem padevās diezgan labi, jo “Tērvete” uzbrucējiem bija ļoti grūti iziet cauri veselai pretinieku komandai, kura nostājās uz savas aizsardzības zonas zilās līnijas. Papildus “Ozolnieki” veica presingu un piespieda Bites zaudēt ripu savā aizsardzības zonā vai izejot no tās. Pirmos vārtus pretinieks guva pirmās trešdaļas trešajā minūtē, kad Martiņš Vaselis izmantoja vairākumu – 0:1.

“Tērvete” spēlētājiem gan nepadevās izmantot vairākumus, jo pretinieks diezgan precīzi izraidīja ripu no savas aizsardzības zonas. Spēle nevedās un Bites sāka nervozēt par to, kas vēl vairāk veicināja kļūdu rašanos. Likās, ka nav īstā hokeja diena un spēle galīgi nevedās. Viss vēl vairāk saasinājās otrās trešdaļas otrā minūtē, kad “Ozolnieki” izmantoja aizturēto sodu un Agris Bredikis guva otros vārtus – 0:2. Spēles saspīlēto gaisotni pastiprināja tas, ka tiesneši ļāva spēlēt ar lielāku fizisku pretestību. Abu komandu spēlētāji dusmojās, ka tiesneši nedod noraidījumus un tas uzkarsēja spēles gaisotni, kas izpaudās ar nūjas sitieniem un grūšanos.

Trešā trešdaļa bija vairāk veiksmīga. Trešā minūtē Jānis Paškausks pretuzbrukumā aizslidoja aiz pretinieka vārtiem un atdeva piespēli uz vārtu priekšu. Tur pirmais pie ripas tika uzbrucējs Roberts Bērziņš, kurš to ieraidīja vārtos, panākot rezultātu – 1:2. “Ozolnieku” spēlētājos ieviesās panika, kura deva savu fatālu rezultātu. Jau nākošajā minūtē “Tērvete” saasināja spēli pie pretinieka vārtiem un pēc aizsarga Vitālija Jermakova piespēles, precīzs savā metienā bija Dmitrijs Panovs 2:2. Līdz trešdaļas beigām atlika vēl astoņas spēles minūtes, bet ar emocijām un centību neviena no komandām vairs gūt vārtus nespēja.

Ar spēlē iegūto vienu punktu “Tērvete” saglabāja savu trešo vietu turnīra tabulā un pēc pirmā apļa tika iekļauta Pafbet LHL Zemgale elites grupā. Tomēr vēl trim komandām ir viena spēle rezervē un viņas visas teorētiski pretendē uz trešo vietu pēc pirmā apļa. Tas nozīmē, ka kad viņas nospēlēs savas spēles, Bites var noslīdēt uz piekto vietu, kas tomēr neizslēdz iespēju cīnīties par čempionāta medaļām.
Komanda
Spēles
uzvaras
Neizšķirti
zaudējumi
punkti
GF
GA
soda min
V
HK Iecava
12
10
0
2
30
56
22
90
1
HK Viesulis
12
8
3
1
27
36
14
78
2
HK Tērvete
12
7
2
3
23
48
17
72
3
HK Ozolnieki
11
7
2
2
23
37
16
80
4
HK Bauska
11
7
2
2
23
28
21
82
5
HK Igate
11
7
0
4
21
29
26
56
6
HK Mītava
12
6
2
4
20
31
28
82
7

Saistītie raksti: 
Pēdējā minūtē izrauta uzvara pār HK "Ozolnieki" 
Tērvete totāli sagrauj Ozolniekus 
Ozolnieki otro reizi sezonā atņem Bitēm vienu punktu

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru