Sestais zaudējums Mītava pēc kārtas


2017. gada 21. oktobrī Ozo ledus hallē Pafbet LHL Zemgale amatieru līgas spēlē tikās vieni no sīvākiem konkurentiem Zemgales hokejā – Tērvete un Mītava. Tērvetnieki divas trešdaļas bija vadībā ar vieniem gūtiem vārtiem, bet trešajā trešdaļā ielaida divas ripas un piedzīvoju sesto zaudējumu Mītava pēc kārtas pēdējās trijās sezonās – 1:2 (1:0; 0:0; 0:2).


Pirmo trešdaļu Tērvete uzsāka sakarīgi. Pārsvarā kontrolēja ripu un veidoja asas situācijas pie pretinieku vārtiem. Mītava atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem, bet ar tiem veiksmīgi tika galā vārtsargs Reinis Kukulis. Trešdaļas izskaņā Mītava nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas un palika uz laukuma trijatā pret pieciem. Tērvete izmantoja vairākumu savā labā. No aizvārtes uz vārtu priekšu piespēli veica Arnolds Jaunzems #21 un uzbrucējs Atis Jaunzems #78 meta ripu uz vārtiem. Sākumā tā trāpīja aizsarga slidā, bet ar otro mēģinājumu atrada ceļu uz vārtiem vien sešas sekundes līdz trešdaļas beigām – 1:0. 

Otrā trešdaļā Tērvete nedaudz mazināja savu kontroli par ripu, izpelnījās divus noraidījumus un tāpēc mazināja savas iespējas gūt vēl vārtus. 

Trešā trešdaļā spēle bija jau raustītāka un asāka emocionālā ziņā. Trešā minūtē noraidījumu dēļ komandas spēlēja četri pret četri. Jau pēc 40 sekundēm Mītava uzbrucēji veica izgājienu divi pret vienu aizsargu un vārtsargs Reinis Kukulis nespēja piefiksēt Māra Opmaņa raidīto ripu – 1:1. Pēc divām minūtēm trīs pretinieki izgāja pretuzbrukumā pret diviem aizsargiem un precīzs Kaspara Kāpostiņa raidījumus atnesa Tērvete nepatīkamu zaudējumu – 1:2. Līdz trešdaļas beigām Tērvete mēģināja izmantot vairākumu, bet ripa nespēja atrast ceļu uz vārtiem. Zaudējuma rezultātā Tērvete turnīra tabulā noslīdēja uz trešo vietu un līdz ar to arī saasinājās cīņa par vietu tabulas augšgalā. Viesulis un Iecava izrāvās uz augšu, bet Bauska, Zvaigznes, Ozolnieki, kopā ar Tērveti sīvi cīnās par trešo vietu. Nākamo spēli Tērvete aizvadīs 28. oktobrī Ozo ledus hallē plkst.17:45 un tiksies ar Ledgraužiem, kuri šobrīd ieņem devīto vietu turnīra tabulā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru