Tērvete ceturtā uzvara pēc kārta un trešā sausā spēle sezonā

2017. gada 14. oktobrī Ozo ledus hallē Ozolniekos Pafbet LHL Zemgale amatieru līgā pirmo reizi savstarpējā spēlē tikās HK Tērvete un HK Vilkači. Bites pārliecinoši uzvarēja pretiniekus ar rezultātu 9:0 (0:3; 0:2; 0:4), gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas un aizvadot trešo “sauso” spēli bez zaudētiem vārtiem. 
Pirmos spēles vārtus nebija ilgi jāgaida. Nostājoties pretinieku zonā, Viesturs Čepulis #87 izdarījis metienu uz vārtiem, ripa aizlidoja garām vārtiem, bet atlecot no borta nonāca pie Ata Jaunzema #78, kurš stāvējis pie vārtu labā vārtu staba. Jaunzems mēģināja ripu ieraidīt vārtos, bet tā aiz vārtsarga muguras aizlidoja uz kreiso vārtu stabu, kur to vārtos ieraidīja Vjačeslavs Miņins #9 – 1:0. Pēc divām minūtēm Vilkači nonāca mazākumā, kas ļāva Bitēm ieiet pretinieka zonā un nostāties ripas izspēlei. Uzbrucējs Lauris Kims #22 atdeva piespēli Vitālijam Jermakovam #75, kurš atradās uzbrukuma zonas kreisā pusē praktiski uz vārtu līnijas. Jermakovs izdarīja metienu no asā leņķa, kuru vārtsargs atsita, bet pirmais pie tās bija Raitis Ragovskis #16 un ieraidīja to vārtos – 2:0. Astotā minūtē Viesturs Čepulis #87 ar piespēli no savas aizsardzības zonas uzbrukumā aizsūtīja Vjačeslavu Miņinu #9, kurš apspēlēja aizsargu un tad no kreisās puses ar neērto nūjas lāpstiņas puses ieraidīja ripu vārtos – 3:0. Jau nākošajā minūtē HK Vilkači bija iespēja atspēlēties, kad aizsargu kļūdas dēļ pret HK Tērvete vārtsargu izskrēja divi pretinieka spēlētāji. Par nelaimi pretiniekiem ripu veiksmīgi atvairīja vārtsargs Reinis Kukuls #1 un Vilkači palika bešā.

Otrā trešdaļa Tērvete izpildījumā bija mazāk rezultatīvāka. Trešā minūtē Dmitrijs Panovs #79 ar tālu piespēli uz laukuma vidu, uzbrukumā aizsūtīja Vjačeslavu Miņinu #9, kurš izgāja viens pret vienu ar pretinieka vārtsargu un ieraidīja ripu starp kājsargiem – 4:0. Desmitā trešdaļas minūtē Dmitrijs Panovs #79 raidīja ripu uz vārtiem. Tā lidoja garām, bet to pielaboja Atis Jaunzems #78 un tā nonāca pie Viestura Čepuļa uz labo aizsardzības zonas malu. Čepulis, izdarot virāžu un atbrīvojoties no aizsarga, no labās iemetiena zonas raidīja precīzu metienu vārtu virzienā un panāca rezultātu – 5:0. 

Trešās trešdaļas otrā minūtē Kristaps Kaliksons #15 no labās uzbrukuma zonas izdarīja piespēli gar vārtiem, bet tā nebija pietiekami spēcīga un nonāca uz nūjas Vilkači aizsargam. Pretinieka spēlētājiem šeit samisējās un viņš atdeva piespēli nevis savam partnerim, bet gan Atim Jaunzemam #78, kurš atradās pie vārtu labā staba un ieraidīja vārtsargam negaidīto ripu – 6:0. Ceturtā minūtē pēc Viestura Čepuļa #87 piespēles, Dmitrijs Panovs #79 ar tālu piespēli uzbrukumā aizsūtīja Vjačeslavu Miņinu #9, kurš eleganti apspēlēja par tālu izslidojušu vārtsargu un guva ceturtos vārtus spēlē – 7:0. Jau pēc minūtes ar vārtu guvumiem atzīmējās komandas veterāns un viens no tās dibinātājiem. Arnolds Jaunzems #21 pretinieka aizsardzības zonā izcīnīja ripu pie borta un atdeva to uz centru Dmitrijam Panovam #79. Panovs ātri slīdot uz vārtu priekšu, piesaistīja sev trīs pretinieka spēlētājus un tad atdeva piespēli Viesturam Čepulim #87 uz labo pusi. Šī piespēle lika vienīgajam palikušajam aizsargam pārvietoties pie Čepuļa, kurš to izmantoja, lai atdotu piespēli Raitim Ragovskim #16, kurš vārtsarga priekšā palika viens un nekavējoties ieraidīja ripa vārtos – 8:0. Astotā minūtē Dmitrijs Panovs #79 apspēlējot aizsargu kreisā aizsardzības malā, gar vārtiem izdarīja precīzu piespēli Vjačeslavam Miņinam #9, kurš pēc nelielas pauzes precīzi ieraidīja ripu vārtos, ieraidot vienā spēlē piecas ripas un panākot spēles galīgo rezultātu – 9:0. 

Nākamo spēli HK Tērvete aizvadīs 2017. gada 21. oktobrī Ozo ledus hallē Ozolniekos plkst.17:15 un tiksies ar savu visu laiku sīvāko pretinieku HK Mītava. Abu komandu konkurencei ir ļoti ilgi vēsture un tā ir pārpilna ar emocijām. Viena no tām cīņām, kuru noteikti ir vērts vērot dzīvajā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru