MMM lāsts vai krīzes spēle

ZAHL HK Tērvete - MMM

Tikšanās ar MMM komandu ZAHL līgā nesolīja nekādus nepatīkamus pārsteigumus. Kādus pārsteigumus var gaidīt no komandas, kurai punktu skaits čempionātā ir divreiz mazāks. Tomēr pārsteigumi komandu gaidīja, bet ne no pretinieka puses. Rezultātā gan atbalstītāji, gan spēlētāji nosauca šo spēli par šausmīgāko šosezon. Kādēļ tik skarbs viedoklis par spēli, kuru Bites vinnēja. Mēģināsim saprast.
Spēles sākusies treniņa režīmā. Komanda mierīgi iegājusi MMM aizsardzības zonā un negāja ārā no tās sešas minūtes. Par labu komandai nospēlēja arī divi pretinieku noraidījumi. Tomēr īpaši bīstamu momentu bija nedaudz, bet izgrūsto vārtu daudz.
ZAHL HK Tērvete - MMM

Tikai sestajā minūtē MMM spēja nokļūt līdz HKTērvete.lv vārtiem un spēja apdraudēt Ulda Eldmaņa sargātos vārtus. Visas spēles laikā viņam nācās trīspadsmit reizes (apmēram) pielikt pūles, lai saglabātu neskartus vārtus. Katrs no pretinieka uzbrukumiem bija tik bīstams, ka mati uz galvas cēlās augšā, jo rīkojāmies aizsardzībā ļoti neveikli.
ZAHL HK Tērvete - MMM

Bites atbildēja ar agresīviem uzbrukumiem, bet tā arī nespēja iemest ripu pirmajā puslaikā.
ZAHL HK Tērvete - MMM

Tikai otrā puslaika vidū pēc Sergeja Jermakova un Maksima Šalajeva piespēles radās iespēja gūt pirmos vārtus. Arī šoreiz palīdzēja veiksme, ka Maksims uzskrēja uz vārtsargu Vladimiru Kačānovu un viņš nespēja palīdzēt komandai. 
ZAHL HK Tērvete - MMM

Vladimiram Parhomenko atlika ieraidīt ripu tukšos vārtos.
ZAHL HK Tērvete - MMM
Visu pārējo spēles laiku HKTērvete.lv visādi mēģināja pārspēt pretinieka vārtus, bet nekas nesanāca. Vai nu kļūdījāmies piespēlēs, vai ripas kontrolē, vai arī vienkārši nevārējam trāpīt vārtu rāmī. Rezultātu neizdevās palielināt pat neskatoties uz to, ka MMM vārtos stāvēja pašu komandas rezerves vārtsargs.
ZAHL HK Tērvete - MMM

Neveiksmīga spēle lika visiem pārdomāt, kas notiek ar spēles kvalitāti. Variantu, ka puiši piekusuši vai nevēlas spēlēt varam atmest uzreiz. Visās pēdējās spēlēs Bites atdod visus spēkus un neapstājas pat pie negatīva rezultāta.
ZAHL HK Tērvete - MMM

ZAHL HK Tērvete - MMM
Drīzāk mēs vērojam krīzes spēli. Izaugsmes krīzes. Komandas sastāvs papildinājās ar jauniem, ātriem spēlētājiem. Daļa no „vecā” sastāva nomoka traumas. Rezultātā zūd balanss saspēlēs un spēles laukumā grūti rast risinājumus, jo nav laika par to domāt. Iespējams nepieciešams pārdomāt piecinieku sastāvus, ka arī vairāk uzticēties viens otram. Nosacītiem komandas līderiem, jāuzticas pārējiem komandas dalībniekiem, bet nosacīti „vājākiem” vairāk jātic saviem spēkiem.
ZAHL HK Tērvete - MMM

ZAHL HK Tērvete - MMM

Izpētot komandas statistiku un salīdzinot to ar iepriekšējo gadu, var secināt, ka komanda nav kļuvusi sliktāka. Uzvaru koeficients nedaudz paaugstinājās un līdz ar to zaudējumu koeficients ir nedaudz zemāks. Ir manāmi uzlabojusies iemestu un ielaisto ripu attiecība.
ZAHL HK Tērvete - MMM

ZAHL HK Tērvete - MMM
Iespējams papildus spriedzi rada tas, ka abās līgās (ZAHL un UHL) līderu komandām ir praktiski vienāds punktu skaits un pēc sezonas pirmās ceturtdaļas nav izteiktu zaudētāju un uzvarētāju. Tādēļ katra spēle ir svarīga, lai gūtu labāku rezultātu. Pavisam iespējams, ka jāsāk vairāk domāt par hokeju, nevis par vietu turnīru un statistikas tabulās. Jāsāk spēlēt vienkāršāk un atslābinātāki (sk. spēli ar Sport Lukss 2).
ZAHL HK Tērvete - MMM

ZAHL HK Tērvete - MMM

Protams, Jūsu komentāri par šim pārdomām ir laipni gaidīti.
ZAHL HK Tērvete - MMM

ZAHL HK Tērvete - MMM

Visas spēles bildes šeit.

Spēles labāko momentu video šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru