Neiespējamā misija

UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2
Ceļā uz otru izbraukuma spēli UHL līgā, komanda devās bez īpaši pacilājuma, jo kaut kur iekšienē puiši saprata, ka pieveikt nominālo līderi “Sport Lukss 2” ir neiespējami. Neiespējamā misija bija saistīta arī ar to, ka pēdējās divās līgas spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi un ticība sev lēnām sāka pazust. Ņemot vērā šos aspektus komanda devās uz laukumu ar vienīgo uzdevumu – neielaist pārāk daudz ripu savos vārtos.
Pirmā trešdaļa sākās saskaņā ar ieplānoto scenāriju. “Sport Lukss 2” spēlētājiem tika dota rīcības brīvība, koncentrējot Bites aizsardzības zonā. Spēlējot šādā stilā, komanda nosargāja vārtus sešas minūtes, kad Mārcis Grinbergs (75) ar spēcīgu sitienu no aizsardzības zonas vidus, iekaroja “Tērvetes” vārtus – 0:1.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Oranžās Bites īpaši nenoskuma, jo spēle notika pēc visiem zināma scenārija. Komanda protams “nesēdēja” aizsardzībā. Bija daži mēģinājumi atspēlēties, bet tos neizdevās realizēt. Divas reizes spēlējot vairākumā, puišiem nebija iespējas izlīdzināt rezultātu.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Otrā trešdaļa sākās pēc līdzīga scenārija, tikai šoreiz “ Sport Lukss 2” nedaudz nepaveicās. Jans Damenovskis (19) aizskrēja pretuzbrukumā, apspēlēja Romānu Ivanovu un skaisti meta ripu vārtos. Par nožēlu mājiniekiem (bet par prieku Bitēm) tiesnesis vārtus neieskaitīja, jo uzskatīja, ka ripa atsitās no vārtu pārliktņa, nešķērsojot vārtu līniju.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Tomēr prieki nebija ilgi. “Sport Lukss 2” spēlētāji mazākumā pārsteidza oranžo aizsardzību un iemeta otro ripu – 0:2. Varētu teikt, ka šajā brīdī visiem hallē kļuva skaidrs, kā beigsies spēle un kurš uzvarēs. Īpaši pēc tam, kad mājinieks Nils Remess (spēlējis HS Prizma LV virslīgā) vienatnē no savas zonas aizskrēja līdz “Tērvetes” vārtiem un raidīja ripu zem vārtu pārliktņa. Tikai viņš nezināja, ka vecmeistars Uldis Eldmanis nobūris vārtu stabiņus un tie pievilka Nila mesto ripu, paglābjot Bites no sagrāves. 
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2





UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2

Trešā trešdaļa sākās ne tā, kā visi bija plānojuši. “Sport Lukss 2” spēlētāji atslābinājušies un neveiksmīgi saspēlējās savā zonā. To izmantoja Sergejs Jermakovs uzsitot pa ripu, tā veiksmīgi atleca uz Sanda Logina nūjas un viņš to uzmeta uz vārtiem. Sergejs Jermakovs patraucēja vārtsargam to nofiksēt, viņa atleca un Sandis Logins mierīgi iemeta to vārtos – 1:2. Ņemiet vērā, ka Sandis uzbrukumā tika ielikts tikai uz šo spēli, dēļ spēlētāju trūkuma. Parasti viņš spēlē aizsardzībā. Ģērbtuvē puiši viņu sarkastiski instruēja: “Tu pa maliņu, pa maliņu, lēnītēm”. Redz, arī lēnītēm var gāzt kalnus.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Iemestā ripa uzlaboja puišu garastāvokli. Vismaz nebūs zaudējums sausā. Rīdzinieki īpaši arī nesatraucās (vai nu ari piekusa). Izmantojot aizsargu lēnību un Raita Ragovska uzstājīgu makarēšanos ar nūju, ripa nonāk pie Viestura Čepuļa un viņš to met uz vārtiem. Vārtsargs ripu atsit uz vārtu stūri pie kura dežūrē Vladimirs Parhomenko. Viņš vēja ātrumā apslido vārtus un ieraida ripu vārtos, kamēr vārtsargs nav paguvis piesegt stūri. Ne īpaši skatāms hokejs, bet rezultatīvs – 2:2.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Pēc atspēlēšanās Bites kļūst pavisam smaidīgas, jo aizvedīs mājās vismaz vienu punktu. Pat neskatoties uz to, ka jāspēlē vēl 15 minūtes. “Tērvetes” uzbrucēji presēja vienu atstātu aizsargu, kurš kļūdās un ripu viņām atņem slavenais Vladimirs Parhomenko un virtuozi iesit to zem vārtu pārliktņa – 3:2.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Tādai laimei puiši nespēj noticēt. Un nevajadzēja ar. Pēc vienas minūtes “Sport Lukss 2” uzsāk ātru pretuzbrukumu, kuru ar vārtu gūšanu noslēdz Oskars Bāliņš (73) – 3:3.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Mājinieki pēc gūtiem vārtiem, turpināja diktēt noteikumus uz laukuma, jo sajuta “asiņu” smaržu. Uz vārtiem devās visa komanda un ar pārspēku Jans Damenovskis (19) iebaksta ripu Ulda Eldmaņa vārtos – 3:4.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Bet Jūs jau zināt, ka trakās Bites ir ietiepīgas. Īpaši, ja sajūt medus smaržu. Minūti vēlāk Viesturs Čepulis ar Raiti Ragovski aizskrien pretuzbrukumā un Raitis iegrūž ripu pārsteigto rīdzinieku vārtos – 4:4.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Līdz spēles beigām atlika vien divas minūtes, bet “Tērvetes” Bites nelikās mierā. Ieejot pretinieka aizsardzības zonā, viņus sagaidīja nopietni noskaņoti vīri gaiši zilos kreklos. Ripu viņi atņēma. Tomēr oranžie turpināja vīrus bakstīt ar nūjām un ripa veiksmīgi atleca uz nūjas Arnoldam Jaunzemam, kurš filigrāni piespēle to Romānam Ivanovam. Romanam atlika vien to ieraidīt neaizsargātā vārtu stūrī un atnest komandai neiespējamo uzvaru – 5:4.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2

UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






Komandas “Labākā spēlētāja” goda ripa šoreiz tika atdota Romānam Ivanovam, bet vajag paslavēt arī vārtsarga Ulda Eldmaņa spēli, kurš glāb komandu daudzas reizes. Ar šo uzvaru “Tērvete” ienesa neskaidrību A līgā, jo skaidri izteikta līdera vairs nav. Tas noteikti atnesīs vēl daudz jaunu pārsteigumu un interesantu notikumu uz ledus.
UHL A līga HK Tērvete - Sport Lukss 2






P.S. Bija aizdomas, ka es nesu neveiksmi komandai. Aizdomas neapstiprinājās. Atliek vien noskaidrot, par ko uz mani raidīja ripu Romāns Ivanovs?

P.P.S. Visas spēles bildes šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru