Pilnmēness spēle: Tērvete - Mītava

HK Tērvete HK Mītava ZAHL
2011. gada 11. decembris, Jelgavas ledus halle
Spēle ar HK "Mītavu" notika vēlā svētdienas vakarā, kad visi atbildīgie pilsoņi skatās vakara informatīvos šovus. Šajā mačā nevarēja piedalīties un vēroja to no malas divi vadošie komandas spēlētāji: Lauris Kims un Vitālijs Jermakovs. Abi divi diskvalificēti uz vienu spēli pēc incidenta iepriekšējā spēlē. Komandas kapteinis Atis Jaunzems uz ledus kāpa saaukstējies. Kopumā diezgan bēdīgs stāvoklis.
Tomēr neskatoties uz to, ka komanda neizskatījās pārāk labi, spēle sākusies zibenīgi. 12 sekundes (!!!!) pēc spēles sākuma Raitis Ragovskis raida ripu pretinieku vārtos. Rezultāts - 1:0. Tas notika tik ātri, ka man pat nebija iespējā to nobildēt.
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
"Tērvetes" uzbrukumi turpinājās nemazinot intensitāti un jau trešā spēles minūtē "Mītava" paliek mazākumā. Puiši mēģina gūt vēl vienus vārtus, bet pretinieks veic ātru pretuzbrukumu, kuru Kristaps Kaliksons spēj apturēt tikai klupinot pretinieku. Tiesnesis saskata smagu pārkāpumu un pieņem lēmumu, ka "Mītavai" jāmet soda metiens uz tērvetnieku vārtiem. Komandas kapteinis aktīvi protestē.
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
Visi jau zina, ka soda metiens nav nekas patīkams un tāpēc jau iepriekš zaudē ticību, ka vārtus izdosies nosargāt. Visas šaubas sagrauj "Tērvetes" vārtsargs Vladimirs Kačanovs,  kurš tver pretinieka raidīto ripu un saglabā spēles rezultātu nemainīgu.
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
Spēle turpinās diezgan augstā tempā. Ir pāris noraidījumi līdz 9. spēles minūtei, kad abas komandas spēlē nevienlīdzīgos sastāvos. Tērvetniekiem uz ledus četri spēlētāji, bet "Mītavai" - trīs. Šo lielisko brīdi izmanto Kristaps Kaliksons, pēc Vladimira Parhomenko un Raita Ragovska piespēlēm veic savu firmas metienu un gūst otros vārtus. Rezultāt: 2:0.
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
Spēles turpmākais ritējums saistās ar to, ka "Mītavas" spēlētāji cenšas ar spēka paņēmieniem ietriekt "Tērvetes" puišus bortos. Mūsējie nepaliek parādā. Kristaps Kaliksons aizsardzībā veic spēka paņēmienu pret pretinieka spēlētāju Ģ. Vasiļjevu, kurš ir gana par to pikts un mēģina iekaustīt Kristapu. Rezultāts? Abi sēžas uz sodīto soliņa uz 4 minūtēm.
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
Nekas īpaši interesants pirmā puslaika beigās nenotiek un komandas dodas atpūsties pirms turpmākās spēles. Otrais puslaiks sākās tik strauji, ka daži fani nepaspēj atgriezties no bāra ar svaigu alus krūku, kad pēc Raita Ragovska piespēles Vladimirs Parhomenko puslaika 5 sekundē (!!!!) raida ripu "Mītavas" vārtos. Rezultāts: 3:0
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
"Mītava" pieprasa pārtraukumu. "Tērvetes" fani ir pārliecināti par savas komandas uzvaru un pieprasa ceturtos vārtus. Tajā pašā laikā pati komanda noskaņo sevi: "3:0 vēl nav uzvara. Jāspēlē līdz galam". 
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
Un acīmredzot šim teicienam bija pamatojums. Nesaprotamu iemeslu dēļ, "Tērvete" pārstāj uzbrukt un 
ļauj "Mītavai" mierīgi mest uz vārtiem. Nē, protams, ka komanda cīnās un brīžiem visa sakrīt savos vārtos, lai neielaistu ripu, bet ir jūtams, ka tas netiek darīt līdz galam. 10 minūšu laikā "Mītava" spēj atspēlēties līdz neizšķirtam rezultātam - 3:3.
HK Tērvete HK Mītava ZAHL
Spēle beidzas ar neizšķirtu rezultātu un seko pēcspēles metieni. Vēlāk puiši man teica, ka tas nav viņu labākais spēles elements.

Spēles rezultāts - 3:4. Uzdevu jautājumu, kas notika otrā puslaikā?
Skumji, bet neko nevar darīt jāspēlē tālāk. Par šīs spēles labāko spēlētāju tika atzīts Raitis Ragovskis, kurš spēles laikā guva trīs rezultativitātes punktus un slidoja tik ātri, ka es nespēju viņu notvert fotoaparāta objektīvā.
P.S. Ir aizdomas, ka pie vainas varētu būt Artis Pabērzs,  kurš aizmirsa mājās savu slaveno bārdiņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru