Gladiatoru cīņas: Tērvete - Ozolnieki

ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
2011. gada 04. decembris, Jelgavas ledus halle
No svētdienas spēles neviens negaidīja pārsteigumus, bet drīzāk vēroja, kā spēlei būs sagatavojušas komandas. Spēlēt svētdienās nav vieglākais uzdevums, jo pēc diviem brīviem vakariem fiziski un morāli jāsaņemas, lai varētu godam nospēlēt divus puslaikus.
HK "Tērvete" puiši uzreiz uzsāka spēli ar aktīviem uzbrukumiem, liekot "Ozolniekiem" aizstāvēt savus vārtus.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Lai apturētu "Tērvetes" spēlētājus, pretinieks ir spiests jau 4 spēles minūtē pārkāpt noteikumus un palikt mazākumā. Diemžēl mūsējie nespēj realizēt vairākumu, kaut arī "Ozolnieku" vārtsargam mieru neliek ne brīdi.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Cīņa pēc līdzīga scenārija turpinās arī tālāk, līdz brīdim, kad 8 minūtē "Ozolnieki" kārtējo reizi paliek mazākumā. Šo vairākumu "Tērvete" arī nespēj realizēt.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Abpusējos uzbrukumos spēle turpinās līdz 13 minūtei, kad pretinieka sitienu ar nūju uz divām minūtēm tiek noraidīts Arnolds Jaunzems un "Tērvete" paliek mazākumā un ir spiesta aizsargāt savus vārtus.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Mazākuma izskaņā Lauris Kims izlaužas no "Ozolnieku" ielenkuma, uzņem ātrumu un vienatnē nokļūst līdz pretinieka vārtiem. Precīzs metiens un "Tērvete" izvirzās vadībā ar rezultātu 0:1.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Diemžēl prieki nebija pietiekami ilgi, jo puslaika pēdējā minūtē Dainis Liepiņš (Ozolnieki) izlīdzina rezultātu - 1:1.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Otrais puslaiks sākas ar "Tērvetes" uzbrukumiem, bet tik pat aktīviem "Ozolnieku" pretuzbrukumiem. HK "Tērvete" aizsardzība nav pietiekami aktīva un tas ļauj pretiniekam bombardēt vārtus. Tikai pateicoties Ulda Eldmaņa teicamai spēlei vārtu paliek neskarti.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Puslaika trešā minūtē Sergejs Jermakovs tiek noraidīts un "Ozolnieki" realizē vairākumu izvirzoties vadībā ar rezultātu - 2:1.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Līdz spēles beigām atlika vēl 15 minūtes un visi cerēja, ka izdosies atspēlēties. Tomēr pēc laika sāka parādīties šaubas par to, jo ilgu laiku visi mēģinājumi iesist vārtus bija neveiksmīgi.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Puslaika 13 minūtē spēles gaitu lauž Kristaps Kaliksons, kurš ar savu firmas metienu (sestdien atsevišķu to papētīsim) no zilās līnijas pārsteidz "Ozolnieku" vārtsargu M. Koturovu un izlīdzina rezultātu - 2:2.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Minūti vēlāk Sergejs Jermakovs no Laura Kima piespēles gūst trešo vārtus - 3:2.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Astoņas sekundes (!!!) vēlāk pēc precīzas Māra Dedela piespēlēs Vladimirs Parhomenko gūst ceturtos - 4:2. Fantastika! Vienas minūtes un 12 sekunžu laikā puiši gūst trīs vārtus.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
"Ozolnieku" spēlētāji nav apmierināti ar tādu rezultātu un mēģina reabilitēties palielinot fizisko paņēmienu skaitu un rezultātā divas minūtes pirms spēles beigām paliek mazākumā. Tomēr šo vairākumu HK "Tērvete" realizēt nav lemts. Pēc kārtējā uzbrukumu starp Lauri Kimu un augumā raženo "Ozolnieku" spēlētāju A. Salmiņu izveidojas domstarpības, kuras beidzās ar dūru vicināšanu. "Tērvetes" komandas biedri neatstāj Lauri vienu un steidz viņam palīdzēt. Brīdi, kad likās konflikts norimis, tajā iesaistās "Ozolnieku" vārtsargs M. Koturovs un mērošanās ar dūrēm turpinās samērā ilgi, kamēr neizdodas nomierināt karstās galvas.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
Rezultātā tika noraidīti un uz nākamo spēli diskvalificēti (arī materiāli sodīti) sekojošie spēlētāji:
  • A. Salmiņš (Ozolnieki);
  • M. Koturovs (Ozolnieki);
  • L. Kims (Tērvete);
  • V. Jermakovs (Tērvete).
Lūk, kā šo incidentu komentē pats Lauris.

Lauris Kims šajā spēlē ir izpildījis Gordija Hova hattrick - vienas spēles laikā guvis vārtus, atdevis rezultatīvu piespēli un izkāvies. Protams, ka speciāli viņš uz to nav tiecies, bet tā sanāca.
ZAHL HK Tērvete Ozolnieki
HK "Tērvete" ir tradīcija par kuru daudzi nezina. Pēc spēles komanda izvēlas labāko spēlētāju un pasniedz viņam firmas ripu, kā komandas atzinību par sniegumu spēlē. Šoreiz šo pagodinājumu izpelnījās Lauris Kims.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru