Trešā sausā spēle vēl nav pamats atslābināties

2013. gada 20. oktobrī, Jelgava ledus hallē HK “Tērvete” aizvadīja savu trešo spēli ZAHL līgā, tiekoties ar HK “ZB”. Pagājušā sezonā puiši pretiniekam sagādāja pamatīgu sagrāvi ar rezultātu 9:0, tomēr šogad cerēt uz kaut ko līdzīgu nenākas. Cerības diezgan spēcīgi ierobežo augstākas klases vārtsargi, kurus savās komandās ir pieteikuši ambiciozie pretinieki.
Spēles pirmais puslaiks sākās bez īpaša entuziasma, kas ātri vien pārvērtās par noraidījumiem abās komandās. Spēlējot nevienlīdzīgos sastāvas komandas nerealizēja dotās iespējas, bet Bites tomēr lēnām pārņēma spēles vadību. “ZB” atbildēja ar pretuzbrukumiem, kuri dažreiz varēja beigties arī bēdīgi.



Puslaika otrā daļā Linards Grundmanis izaicināja pretinieku vārtsargu Kristapu Krūzi uz dūru vicināšanu, kas noslēdzās ar sodītiem ārpus laukuma. Bet šis moments kalpoja tam, ka Kristaps Krūze iekarsa un uz neilgu brīdi zaudēja uzmanību.


Viņš izskrēja pretī ripai, kura tika ieraidīta tālā laukuma stūrī, cerība to izsist un neļaut Vladimiram Parhomenko pie tās tikt klāt pirmajam. Bet viņš piemirsa, ka HK “Tērvete” galvenais bombardieris var būt ātrs un veikls. Vladimirs Parhomenko veikli atņēma ripu un ar smaidu uz sejas ieraida to tukšos vārtos – 1:0.




Otrais puslaiks turpinājās ar HK “Tērvete” pārsvaru, bet bez gūtiem vārtiem. Vienīgais, kas varēja priecēt, tā bija komandas aizsardzība, kura mierīgi un apdomāti piesedz vārtsargu un neļāva pretiniekam doties ātros pretuzbrukumos.



Pašā spēles izskaņā Bites savērpa uzbrukumu, liekot izjukt “ZB” aizsardzībai un noguldot uz ledus arī vārtsargu. Šī mizanscēna ļāva Linardam Grundmanim piespēlēt ripu Vladimiram Parhomenko, kurš to ne īpaši skaisti, bet toties rezultatīvi ieraida vārtos – 2:0. Lai nu kā nebūtu uzvara izcīnīta un tas ir svarīgākais, kas varētu būt.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru