Ozolnieki nostiprina pozīcijas, bet Bitēm laiks darboties

2013. gada 19. oktobrī, OZO ledus hallē EHL RZ divīzijas līderi – HK “Ozolnieki” stājās priekšā HK “Tērvete”. Pirms spēles varēja prognozēt jelgavnieku pārsvaru, bet amatieru hokejā šādām prognozēm ir maza ticamība. HK “Tērvete” ne savā spēcīgākā sastāvā stājās uz ledus pret pretinieku, kura sastāvs arī nebija optimāli nokomplektēts.

Abas komandas uzsāka pirmo trešdaļu miegainā ritmā un slidojot lēnāk nekā treniņos. Iespējams tas notika piektdienas sindroma iespaidā. Pirmās ripas gūšanas moments bija tik pat negaidīts, kā pirmais sniegs ceļa uzturētājiem. Sestā spēles minūtē Atis Jaunzems uzvar iemetienu pretinieku zonā un atspēlē to Artim Pabērzam, kurš negaidot met uz vārtiem un pārsteidz pieredzējušo vārtsargu Mihailu Koturovu – 0:1.





Spēle turpinās nesteidzīgā tempā, kamēr Ints Bolmanis neiziet uzbrukumā pret vārtiem un spēcīgi met ripu. Uldis Eldmanis ar plecu atsit ripu, visi mierīgi nopūšas, bet ripa... Bet ripa viltīgi pārlido pāri vārtsargam un piezemējās vārtos – 1:1.

Otro trešdaļu komandas turpina spēlēt iepriekšējā stilā, pievēršot lielāku uzmanību aizsardzībai. Trešdaļas gaitā rezultāts nemainās un komandas cer izlemt spēles iznākumu pēdējā daļā. Trešā trešdaļa priekš HK “Tērvete” izvēršas nepatīkami. Aizsardzība nospēlē pavirši un jau trešā minūtē ļauj brīvi vārtu priekšā stāvošam Andrim Blodniekam izvirzīt HK “Ozolnieki” vadībā – 2:1.




Četras minūtes vēlāk, Uldis Eldmanis iziet tālu no vārtiem un nespēj apspēlēt Andri Blodnieku, kurš iegūto ripu piespēlē Mārtiņam Vaselim un viņš to ieraida tukšos vārtos – 3:1. 





Bites mēģina atspēlēties, palielinot pretinieka vārtu apšaudīšanu, bet tas nedod gaidītu rezultātu. Mazāk nekā divas minūtes līdz spēles beigām Linards Grundmanis piespēlē ripu Vladimiram Parhomenko, kurš izrāda sava meistarību un liek izjust nepatīkamas sajūtas Mihailam Koturovam – 3:2. Līdz spēles beigām Bites nespēj izlīdzināt spēles rezultātu un tas ļauj HK “Ozolnieki” nostiprināties turnīra tabulā pirmā vietā, bet HK “Tērvete” jāsāk domāt, kā nākamajās kārtās atgūt zaudētos punktus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru