HK “Tērvete” Čehijā. Pirmā diena.

2013. gada 30. oktobrī HK “Tērvete” pilnā (gandrīz) sastāvā ir devusies uz Čehiju, lai draudzības spēlēs tiktos ar čehu amatieriem. Brauciens plānots, ka interesantas pieredzes apgūšanai, gan kā neliels atslodzes brīdis no ikdienas. Ņemot vērā, ka kolektīvs pilnībā sastāv no vīriešiem, tad arī stāstam būs raksturīga vīrišķīga noskaņa.
Brauciens sākās vēlā vakarā, tāpēc īpaši daudz nav ko stāstīt, izņemot to, kā garie sportisti mēģina ierūmētis divos krēslos. Gulēšana bija savdabīga, jo bija gan lāga zēni, gan sliktie, kas traucēja gulēt pārējiem. Galu galā pagulēt dabūja visi.

Polija sagaidīja ar pilnīgu miglu un ar temperatūru zem 0º grādiem. Brīžiem uz ceļa nevarēja redzēt neko, bet ekskursija.lv šoferi ir tik profesionāli, ka prot braukt tikai pēc mērierīcēm.
Praktiski ar pirmajiem saules stariem, autobuss iebrauca pasakainā Morāvijas Valašsko kalnainā apvidū, kur ceļa malās bezbailīgi ganās kupls skaits stirnu. Pa ceļam manīts tvaiku “sprādziens”, kas nāk no kādas rūpnīcas vai siltuma ražošanas stacijas.
Pēc neilgas līkumošanas, komanda nonākusi savā galamērķi – Rožnov pod Radhoštěm. Nelielā pilsētiņā ar 18000 iedzīvotājiem, kura ieskauta kalnainā vidē un cauri kurai tek neliela kalnu upīte. Normāls jelgavnieks to nosauktu par čuhņu, bet tā nav. Šī ir izteikti tūrisma pilsēta, jo šeit ir vismaz 9 viesnīcas un vairāki kempingi. Tūristus uz šejieni vilina Valašsko dabas muzejs un ziemas izpriecām šeit ir arī tramplīns un ledus halle. Tieši šajā pilsētā savu bērnību aizvadīja pasaules slavenā tenisiste Martina Hingis.
Pilsēta centrs atgādina Tukuma centru, bet šeit apkārt ir vairāku viduslaiku pils pilsdrupas un ir vairāk sakopts. Dienas vidū puiši iekārtojušies viesnīcā un plāno atpūsties, lai rīt kāptu uz ledus un izjustu čehu hokeju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru