Commodus.lv uzvar pagājušās sezonas čempionus


2015. gada 04. oktobrī, Jelgavas ledus hallē HK “Commodus.lv” tikās EHL RZ divīzijas pagājušās sezonas uzvarētājiem HK “Marels Būve” un saspringtā cīņā pirmo reizi savstarpējās spēlēs izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1.
Pirms spēles HK “Commodus.lv” spēlētāji neloloja pārliekās cerības un gatavojās sīvai cīņai aizstāvot savus vārtus. Tieši tā spēle arī sākusies, jo tehniski un fiziski spēcīgākie HK “Marels Būve” spēlētāji metās uz priekšu. Jelgavnieki bija spiesti pretoties netīrai pretinieku spēlētājiem, kuri apzināti veica spēka paņēmienus ar augsti paceltām rokām, lai radīti savainojumus pretiniekam un demoralizēt viņu aizsardzības spēles. Nosaukt to par hokeju grūti un spēle kļuvusi neskatāmā jau no pirmām minūtēm. Toties pateicoties tam HK “Marels Būve” pirmā trešdaļā nopelnīja trīs noraidījumus, kas krietni atviegloja “Commodus.lv” spēlētāju uzdevumu, lai gan vārtsargam Denijam Romanovskim darba netrūka. Pirmās trešdaļas desmitā minūtē Arnolds Jaunzems uzsāka uzbrukumu no savas zonas, nevienam netraucēts aizslido līdz pretinieku aizsardzības zonas vidum un izdara metienu uz vārtiem. Ripa atsitās pret vārtsargu Renāru Kazanovu un pārlido viņam pāri tieši vārtos, atklājot spēles rezultātu un dodot mājiniekiem priekšrocību turpmākā spēlē – 0:1.
Otrā trešdaļā turpinājās sīvā cīņa un viesi no Rīgas turpināja visiem veidiem panākt izlīdzinājumu spēlē. Viņu centienus bremzēja pašu nopelnītie spēles pārkāpumi un deva atelpu mūsējiem. Otrās trešdaļas izskaņā HK “Marels Būve” izdodas kustībā apspēlēt aizsargus un izlīdzināt spēles rezultātu – 1:1. Tomēr jau nākošās maiņas laikā viesu aizsargi kļūdās ripas piespēlē un to pārtver Dairis Zariņš, kas metas pretuzbrukumu. Pie vārtiem Dairim iespēju izdarīt piespēli partnerim izjauc aizsargs un viņš izšķiras par metienu uz vārtiem. Renārs Kazanovs ripu atsit, bet pie tās pirmais nokļūst Arnolds Jaunzems un iemet to stūrī uz kuru nav paspējis pārvietoties vārtsargs un izvirza HK “Commodus.lv” vadībā ar rezultātu – 2:1.
Trešā trešdaļā HK “Commodus.lv” centās spēlēt pēc iespējas vienkāršāk un raidīt ripu tālāk no saviem vārtiem. Tomēr pretinieka meistarība neļāva atpūsties vārtos Denijam Romanovskim, kurš tiešā nozīmē izglāba komandu no vairākiem vārtu zaudējumiem. Emocijas trešdaļā kāpa ar katru atlikušo sekundi un nebija nekāds pārsteigums, ka neiztika bez kautiņa. Varbūt kautiņš nav skaistākais hokeja elements, bet pateicoties tam gāja spēles laiks, samazinot pretinieka iespējas atspēlēties līdz spēles beigām. Un tā arī notika, spēle noslēdzās pirms tīrā laika beigām, jo bija pagājusi spēlei atvēlētā stunda un HK “Commodus.lv” ar cieņu svinēja savu uzvaru par pagājušā gada čempioniem.
Commodus.lv – Marels Būva 2:1
Vārtu guvēji: 21 Arnolds Jaunzems (2) 
Precīzas piespēles: 11 Dairis Zariņš Noraidījumi: 15 Kristaps Kaliksons (2 min.); 11 Dairis Zariņš (2 min.); 21 Arnolds Jaunzems (6 min.). 
Vārtu gūšanas momenti:
Pilns spēles video:
Foto galerija:

Commodus.lv pret Marels Būve 04.10.2015.EHL R1 divīzijas spēle starp HK Commodus.lv un HK Marels Būve. Sīvās cīkstēšanas rezultātā uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīna HK Commodus.lv
Posted by HK Tērvete on Sunday, October 4, 2015

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru