No zaudējuma pret „Marels Būve” neizvairās (ar video)

2014. gada 09. novembrī, Piņķos, Inbox.lv ledus hallē norisinājās EHL RZ divīzijas spēle starp HK „Marels Būve” un HK „Tērvete”. „Marels Būve” ir spēcīgākā komanda līgā un Bitēm nekad nav izdevies to uzvarēt vai vismaz gūt neizšķirtu rezultātu. Tomēr cerības puiši lolo. Vismaz nelielas cerības.

Pirmā trešdaļa izskatījās ļoti cerīgi, jo „Marels Būve” pārsvars nebija acīmredzams. „Tērvete” veiksmīgi sagaidīja pretinieku pirms ieiešanas zonā, pārtvēra ripu un veidoja saturīgus uzbrukumus. Bites divas reizes spēlēja mazākumā, bet nevis jutās iespiestas savā zonā, bet gan veidoja uzbrukumus. Ko lai saka, ja viens vai divi uzbrucēji var kavēt piecu spēlētājus no pretinieku komandas. Pilnīgi noteikti vislabākie šajā spēles elementā bija Artūrs Bērziņš un Dairis Zariņš. Skatāmā un saturīgā gaisotnē tika aizvadīta pirmā trešdaļa un atstāja lielas cerības spēles turpinājumam.

Otrā trešdaļa sākusies tiks neveiksmīgi, ka salauza visu spēles gaitu. „Tērvete” uzsāka otro trešdaļu vairākumā. Nostājās pretinieku zonā, kur saspēlē ripa atleca atpakaļ pie zilās līnijas, nepiesegtas no aizsargu puses, jo viņi bijuši dziļi iekšā pretinieku zonā. Ledus saimnieki veic ātru pretuzbrukumu un atklāj spēles rezultātu mazākumā – 0:1. Viena ielaista ripa nebūtu pamats pārdzīvojumiem, ja identiska netiktu ielaista tieši pēc vienas minūtes – 0:2. Arī tas vēl nebūtu pamats pārdzīvojumam. Tikai stiprinājums apziņai, ka nepieciešams atspēlēties. Ritot trešdaļas laikam Bites nespēja iemest ripu un tas padarīja pesimisma noskaņu spēcīgāku un tāpēc otrās trešdaļas noslēgumā „Tērvete” nenospēlē līdz galam un tiek noķerta uz sastāva maiņas, kas ļāva pretiniekiem iziet diviem pret vienu aizsargu un gūt trešo ripu – 0:3.

Trešā trešdaļa sāka tik pat neveiksmīgi. Jau vienpadsmitā minūtē „Marels Būve” neticamā veidā ieraida ripu, kuru jau praktiski piespieda Toms Broks – 0:4. Bet pēc 46 sekundēm ledus saimnieku aizsargs met ripu garām vārtiem, bet tā trāpa uzbrucēja slidā un maina virzienu uz atkāto vārti stūri – 0:5. Grūti kritizēt puišus par uz pretinieka labu laimi gūtiem vārtiem. Tomēr ripas ielaistas un to nevar attaisnot ne ar ko. Bites zaudē komandas kopīguma sajūtu un spēle līdz trešdaļas beigām vairs nevedās tik saskaņoti. Trešās trešdaļas trešajā minūtē Bites iemet vienu goda ripu, jo pretinieku vārtsargs Henrijs Aņčs pašpārliecināti par tālu izslidoja no vārtiem un nespēja pretoties Dairim Zariņam un Vladimiram Parhoneko – 1:5. Visu sabojā tas, ka tieši pēc minūtes „Marels Būve” gūst sestos vārtus un iedzen resnu naglu jelgavnieku cerību zārkā.

Šoreiz grūti kritizēt puišus, jo potenciāls viņiem ir un saspēles ir skaistas. Iespējams liela negatīva sajūta ir pastiprinājusies ar iepriekšējās dienas zaudējumu pret HK „Mītava” un tāpēc komandā valda panīkuma sajūta. Bet izvērtējot pagājušās sezonas spēļu rezultātus var secināt, ka HK „Tērvete” bija ļoti līdzīgā situācijā. No divpadsmit izspēlētām spēlēm tika izcīnītas 7 uzvaras un nācās piekāpties 5 spēlēs. Gūto vārtu skaits šosezon ir par vienu vairāk, toties ielaisto ripu skaits ir palielinājies par desmit, kas nav iepriecinošs rezultāts. Jebkurā gadījumā puišiem vairāk jāpastrādā pie komandas vienotības, spēles momentu izspēlei līdz galam un nenokārt galvu, bet doties cīņa ar jauniem spēkiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru