“Vilka pase” uz pirmo līgu


2014. gada 08. novembrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās intriģējošā ZAHL spēle starp HK “Tērvete” un HK “Mītava”. Abas komandas jau sen dala vietu Augstākā līgā un katra uzvara vai zaudējums maksā katrai no tām vietu uz pjedestāla.
HK “Tērvete” uzsākusi spēli diezgan raiti, bet tās skrējienu apturēja trīs noraidījumi pirmajā puslaika gaitā. Bet jau spēlējot vienādos sastāvos Artūrs Bērziņš pēc Laura Kima piespēlēs atklāj spēles rezultātu 1:0. Pēc trim minūtēm “Mītava” paliek mazākumā un Bites izmanto šo iespēju. Savā pirmā sezonas spēlē vārtus gūst Maksims Šalajevs, bet asistē viņam Artis Pabērzs un Atis Jaunzems. Iespējams tieši no šī brīža iestājas spēles lūzums. “Tērvete” ne pārāk nopietni aizstāv savus vārtus un tas beidzās ar to, ka pretinieks puslaika beigās atgūst vienus vārtus – 2:1
Pārtraukumā Bites nepieņem nepieciešamos lēmumus un jau pirmajā minūtē ļauj “Mītavai” izlīdzināt spēles rezultātu – 2:2. Bites izskatās apjukušas un nespēj saņemties. Spēle nevedās ne uzbrukumā, ne aizsardzībā. Septītā minūtē tiek ielaista trešā ripa, bet vēl pēc 10 sekundēm ceturtā – 2:4. Un jau kļūst skaidrs, ka HK “Tērvete” cieš graujošo zaudējumu. Puiši vēl centās atspēlēties un astoņpadsmitajā minūtē pēc Laura Kima piespēles to izdara Uldis Šķēle – 3:4. Bet atlikušais laiks strauji izsīkst. Vārtsarga maiņa pret papildus laukuma spēlētāju, nenes rezultātus, jo “Tērvete” nespēj kontrolēt ripu un pretinieks iemet piekto ripu vārtos – 3:5. Līdz ar zaudējumu “Tērvete” praktiski saņem “vilka pasi” uz Pirmo līgu, jo šogad Aukstākā līgā ir vietas tikai četrām komandām. Protams vēl ir dažas izredzes, bet tas būs atkarīgs tikai no laimes rata. HK “Tērvete” jau no sezonas sākuma nepievērsa uzmanību spēlei aizsardzībā un tas var tai dārgi maksāt. Puišiem treniņos būtu vienkārši jāmācās spēlēt aizsardzībā, nevis slidot no viena laukuma puses uz otru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru