HK “Tērvete” Čehijā. Spēle.

Beidzot ir pienākusi ilgi gaidītā stunda, kad jādodas uz spēli. Puišos jūtams manāms pacēlums. Laikam tāpēc komanda ir ieradusies krietni par ātru un satraukumā apspriež ziņu, ka pretinieks pirms desmit gadiem ir spēlējis hokeju profesionālā līmenī un ka spēlē neklāsies viegli. Papildus sarežģītības sagādās arī ledus laukums, kurš ir platāks par mājas ledu un prasīs krietni lielāku precizitāti piespēlēs.
Ledus halle uzbūvēta ļoti vienkārši, bet tas pilnībā nemazina viņas funkcionalitāti. Iekšpusē ir stipri vēsi, bet ir arī kafejnīca, kur sasildīties atbalstītājiem, bet spēlētājiem ģērbtuvēs ir pietiekami silts. Skatītājiem nav izbūvētas tribīnes, tāpēc viņi stāv gar laukumu uz parastām lāvām. Bet varat man ticēt, tas viss nekādā veidā neietekmē hokeja spēles kvalitāti.
Čehu komanda sagādājusi patīkamu pārsteigumu – katram spēlētājam ir uztaisīts jauns krekls speciāli priekš šīs spēles. Ģērbtuvē notika diezgan aktīva numuru dalīšanas akcija, kur katrs izvēlējās sev numuru, atkarībā no tā kāda pasaules hokeja zvaigzne ar to ir spēlējusi.
Laiks kāpt uz ledus un šeit komandu gaida komandu jauns pārsteigums. Uz tablo rakstīts, ka uz ledus sacentīsies Čehijas un Latvijas izlases. Puiši nedaudz samulst no tā, ka nāksies pārstāvēt savu valsti šajā draudzības spēlē. Bet labi, ka komandā ir daži gariņi, kas spēj noņemt spriedzi un atcerēties, ka vienkārši jāspēlē hokejs.
Pirms spēles HK “Tērvete” katram čehu spēlētājam sagādāja dāvanu - “Tērvete” alus izlasi un firmas alus kausu. Iespējams, ka šī dāvana spēs uzpirkt pretinieku, kurš kļūs piekāpīgāks spēles laikā.
Nekā nebija. Pirmā trešdaļa sākās ar pārliecinošu čehu pārsvaru, kurš balstās uz ļoti labu ripas kontroli un precīzām piespēlēm. Toties var atzīt, ka Bites arī nav uz mutes krituši un veiksmīgi darbojās aizsardzībā. Iespējams, ka spēles raksturs būtu savādāks, ja spēle notiktu ar fiziskiem paņēmieniem. Tomēr abas komandas vienojās, ka labāk paspēlēt hokeju un nepavadīt laiku slimnīcā.
Pirmajā trešdaļā Bitēm bija daži asi pretuzbrukumi, kuri varēja mainīt spēles gaitu, bet čehu vārtsargs nebija ar pliku roku ņemams. Līdz ar to pirmās trešdaļas rezultāts nepārsteidza – 0:1 čehu labā. Otrā trešdaļa norisinājās pēc līdzīgā scenārija, izņemot to, ka mūsu puiši sāka zaudēt cerības uz vārtu gūšanu, jo čehu meistarība bija vienkārši neapstrīdama – 0:3.
Trešā trešdaļā čehi sāka spēlēt pavirši, jo uzvara jau bija viņiem kabatā. Toties tas ļāva mūsu jauniešu maiņai izvērsties ar pilnu sparu, jo fiziski viņi vēl spēja paskriet. Trešās trešdaļas pirmos vārtus Latvijas (Tērvetes) labā gūst Kristaps Kaliksons – 1:3. Šeit čehi pieķēra mūs uz prieku emocijām un tūlīt pat atbild ar ripas ietriekšanu mūsu vārtos – 1:4. Mūsu pirmais piecinieks neliekas mierā un atbild ar vārtu guvumu – 2:4. Kā Jūs domājāt, kurš iemeta otro ripu? Jūs neticēsiet, bet tas bija Viesturs Čepulis. Jā, jā. Viņš neaizmeta garām vārtiem, bet godam aizstāvēja Latvijas amatieru hokeju.
Pirmais piecinieks vēl vairākas reizes mēģināja samazināt spēles rezultāta starpību, bet čehi diezgan profesionāli pavilka spēles laiku un rezultāts līdz spēles beigām nemainījās. Lai nu arī rezultāts nebija par labu mūsu puišiem, toties katrs no puišiem var pateikt, ka ir spēlējis ar čehiem (kurš vispār agrāk par to varētu sapņot) un guvis neaizmirstamu pieredzi.
klikšķiniet uz foto; click on photo to enlarge


Pēc spēles čehi sagādāja vēl vienu pārsteigumu, jo uzklājuši galdu viesiem no Latvijas. Skanot Latvijas himnai tika apsveikti labākie HK “Tērvete” spēlētāji un vakars turpinājās ar tradicionālo čehu gulašu un alu. Protams, ka Bites nepalika parādā un aicināja čehus ciemos uz Latviju. Vai šis projekts izdosies? To rādīs laiks, bet tas būtu ārkārtīgi apsveicami, jo tādas draudzības spēles ārkārtīgi paplašina pieredzi, nes gandarījumu spēlētājiem un pārvēršu hokeju par kultu.
Teorētiski bija nākamajā dienā bija paredzēta otrā spēle, bet čehu komanda neieradās uz spēli, tāpēc viņi nopelnīja tehnisko zaudējumu ar rezultātu – 5:0. Čehiem bija attaisnojošs iemesls neierasties, tāpēc viņi tika piedoti. Galu galu puiši varēja mierīgi izmantot ledu un paspēlēt savā starpā pirms kāpt iekšā autobusā un pateikt: “Uz redzēšanas, Čehija!”.

Ja vēlaties lejupielādēt, rakstiet rusantro@gmail.com.

Spēles labāko mirkļu video.

Neizmērojama pateicība mūsu atbalstītājiem: agrofirmai "Tērvete", Arnoldam Jaunzemam, draudzīgai tūrisma aģentūrai "Ekskursija.lv", Commodus, rusantro.com.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru