HK “Bauska” neļauj Bitēm pacelties turnīra tabulā


2013. gada 09. novembrī, OZO ledus hallē norisinājās EHL RZ divīzijas otrā spēle starp HK “Bauska” un HK “Tērvete. Pirmajā sezonas spēlē baušķenieki sagādāja Bitēm negaidītu zaudējumu, kas sāpīgi atspoguļojās uz komandas noskaņojumu. Otrā spēlē jelgavnieki cerēja atspēlēties un kompensēt iepriekšējo zaudējumu.
Komandas noskaņojumu uzlaboja, tas ka šajā spēle varēja piedalīties Latvijas virslīgas HK “Kurbads” vārtsargs Uldis Čalpa, kurš spēlēja komandā jau iepriekšējā sezonā. Komandas nopietnību pastiprināja arī pieredze, kura tika iegūta draudzības spēlē Čehijā un trenera Ulda Eldmaņa pirms spēles uzruna. Spēle sākusies ar apdomātu un uzmanīgu saspēli, bet tas nelīdzēja, jo HK “Bauska” ar precīzu Mārtiņa Tihanova metienu atklāja spēles rezultātu – 1:0.


Četras minūtes vēlāk, pēc iemetiena izspēles HK “Bauska” aizsardzības zonā, Atis Jaunzems piespēlē ripu Arnoldam Jaunzemam un viņš negaidot to ieraida vārtos – 1:1. Šo triku Arnolds spēles laikā izmēģināja vēl divas reizes, bet tās nebija rezultatīvas. 

Pēc piecām minūtēm abas komandas izcēlās ar pārkāpumu veikšanu un bija spiestas spēlēt trīs pret trīs. Spēli nevienādos sastāvos izmantoja HK “Tērvete”. Pēc Laura Kima piespēles vārtus gūst Vladimirs Parhomenko – 1:2.



Otrās trešdaļas sākumā HK “Bauska” pēc Jāņa Karūsa metiena izlīdzina rezultātu – 2:2. Divas minūtes vēlāk Vladimirs Parhomenko (asistē Viesturs Čepulis) atgriež atpakaļ vadību Bitēm – 2:3.


Trešā trešdaļā spēle norisinās ar HK “Tērvete” pārsvaru un likās, ka uzvara komandai ir nodrošināta. Kristaps Kaliksons neveiksmīgi met ripu ārā no zonas un tā neskarot stiklu izlido no laukuma. Muļķīgi, bet spēle mazākumā, kurā HK “Bauska” veica izmisīgu ofensīvu uz vārtiem un izlīdzina spēles rezultātu – 3:3





Nepatīkami, bet laiks līdz spēles beigām vēl palika un bija visas cerības izmainīt spēles rezultātu. Diemžēl, kad uz tablo rādīja, ka līdz spēles beigām ir vēl divas minūtes, atskanēja spēles fināla svilpe. Cerības atspēlēties negaidīti tik sadragātas un nācās iztikt tikai ar vienu gūto punktu.


Spēles laikā uzzinājām, ka HK “Bauska” īpaši nemīl Arnoldu Jaunzemu un vēlējās tam nodarīt fiziskās sāpes. Līdz īstai dūru vicināšanai nenonāca, bet Arnolds tagad noteikti zinās savus pielūdzējus.

Spēles rezultāts Bauska - Tērvete: 3:3
Vārtu guvēji: Arnolds Jaunzems (21) – 1; Vladimirs Parhomenko (8) – 2
Piespēles: Lauris Kims (55) – 1; Atis Jaunzems (78) – 1; Viesturs Čepulis (87) - 1
Soda minūtes: Viesturs Čepulis - 2 min.; Kristaps Kaliksons - 4 min.; Sergejs Jermakovs - 4 min.
Metieni uz vārtiem: 23
Pretinieks meta uz vārtiem: 13

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru