Maisam gals vaļā


ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova
2012. gada 24. novembrī Jelgavas ledus hallē HKTērvete.lv tikās ar ZAHL komandu „Bokova”. Svarīgākais, ko gaidījām no spēles, ka komanda pārdzīvoja neveiksmīgu spēli ar „MMM” un kā vedīsies spēle pēc maiņu sastāva izmaiņām. Bitēm bija svarīgi atdzīvinātu ticību sev un saviem spēkiem.
Spēle sākusies ļoti lēnā tempā. Kaut arī Bites nomināli spēcīgāka komanda, tad pirmais puslaiks par to nemaz neliecināja. Vairāki ātri uzbrukumi un vārtu gūšanas momenti netika realizēti. Tikai trīspadsmitā minūtē Dmitrija Panova saspēle ar Ati Jaunzemu un sekojošā asā piespēle uz vārtu priekšu, ļāva Vladimiram Parhomenko apspēlēt pretinieku vārtsargu un atklāt spēles rezultātu – 1:0.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova

HKTērvete.lv pārsvars nebija ilgs. Pēc trim minūtēm, kad Bites spēlēja mazākumā, „Bokova” uzbrucējs A. Valters ieraida ripu Vladimira Kačanova sargāto vārtu devītnieka – 1:1. Noskaņojums gan spēlētajiem, gan skatītājiem palika pavisam nervozs. Ar šaubu sajūtu komanda devās uz pārtraukumu, lai mēģinātu pārvērst par labu sev.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova

Otrais puslaiks sākās krietni patīkamāki un raksturīgāk Bitēm. Pēc uzvaras iemetiena, ripa tiek atspēlēta Artim Pabērzam, kurš to uzreiz raida uz pretinieku vārtiem. „Bokova” vārtsargs to atraida, bet pazaudē no redzesloka. Tieši šajos brīžos pie pretinieku vārtiem dežurē, kas? Bet, protams, ka Raitis Ragovskis, kurš puslaika 28. sekundē izpilda savu kroņa metienu tukšos vārtos – 2:1. Liels prieks par Arti, kurš ieguva savu pirmo rezultativitātes punktu sezonā. Šogad viņš aizvadīja nelielu spēļu skaitu dēļ muguras traumas.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova

Pēc ātri gūstiem otriem vārtiem, puišiem izauga spārni un parādījās smaids sejā. Bites izveido vairākus uzbrukumus, bet nespēj ieraidīt ripu. „Bokova” nedomā padoties, izmantojot Oranžo lēnīgumu, spēj izveidot vairākus pretuzbrukumus. Bet puslaika desmitā minūtē, Bites savērpj piespēles pretinieka aizsardzības zonā un pēc Ata Jaunzema piespēles rezultātu nostiprina Vladimirs Parhomenko – 3:1.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova

Divas minūtes vēlāk, Sergejs Jermakovs met ripu uz vārtiem, tā atlec pie Viestura Čepuļa, kurš no aizvārtes ieripina to vārtos un atzīmē to ar KHL cienīgu nūjas grozīšanu rokās – 4:1.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova

Mazāk nekā pēc vienas minūtes Romāns Ivanovs piespēlē ripu Vladimiram Parhomenko, kurš steidz pretuzbrukumā pret diviem „Bokova” aizsargiem. Romāns steidz palīgā un novērš viena aizsarga uzmanību un tas ļauj Vladimiram Parhomenko panākt hat trick – 5:1. Žēl, ka Artis Pabērzs šoreiz spēlēja, jo tad mēs atkal redzētu uz laukuma lidojot cepures.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova

Divas minūtes vēlāk „Bokova” izdodas gūt otros, kuriozos vārtus. No asa leņķa raidīta ripa Bišu stropa virzienā, atsitās pret Roberta Ragovska slidu un ielido pašu vārtos – 5:2.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova

Divas minūtes vēlāk, HKTērvete.lv gaidīja vēl viens patīkams pārsteigums. Maksims Šalajevs pēc Ata un Arnolda Jaunzema piespēlēm aizskrien pretuzbrukumā un met ripu uz vārtiem. Ripa trāpa vārtu pārliktnī, atleca un atsitās pret „Bokova” vārtsarga muguru. Vārtsargs tā arī neraudzīja, kā ripa nodevīgi ieripo viņa vārtos – 6:2.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova


Līdz spēles beigām vairāk gūt vārtus neizdodas (kaut arī iespējas bija), bet svarīgākais, ka komanda gūst uzvaru un ticību sev, ka joprojām prot mest ripas vārtos. Spēles labāka spēlētāja ripu saņēma Maksims Šalājevs, par savu neatlaidīgo cīņas sparu un beidzot gūtiem vārtiem.
ZAHL spēle starp HKTervete.lv un Bokova
Visas spēles bildes šeit.
Spēles video apskats šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru