Veiksmīgs starts UHL līgā

UHL United hockey league Tervete Unimars


Pirmā spēlē jaunā UHL “A” līgā sākusies nervozi, jo neviens nezināja, ko var sagaidīt no HK “Unimars”, kura nesenajā draudzības spēlē pārspēja UHL Augstākās līgas komandu. Satraukumu raisīja arī tas, ka spēlē piedalījās tikai 13 spēlētāji, bet pretiniekam bija nokomplektētas pilnas trīs maiņas. Šis aspekts svarīgs ar to, ka UHL spēlē trīs trešdaļas pa 20 minūtēm tīrā laika, atšķirībā no ZAHL diviem periodiem.
Dažādu iemeslu dēļ sastāvā nebija vairāki vadošie spēlētāji. Toties komandu pastiprināja arī divi jaunie dalībnieki. Ja Tomu Bondaru var nosacīti nosaukt par jaunu (viņš nespēlēja pagājušā ZAHL čempionātā), tad jaunais vārtsargs Uldis Čalpa bija pilnīgi jauns atklājums. Interesanti, ka jaunam vārtsargam bija jāspēlē ar komandu, kuras vārtus aizsargāja HK “Tērvete” pamatsastāva vārtsargs Uldis Eldmanis. Divu Uldu cīkstēšanās piedeva spēlei papildus intrigu. 
UHL United hockey league Tervete Unimars




Spēles sākumā abas komandas neizrādīja pārliecinošu spēli, mēģinot atrast pretinieka vājās vietas. Oranžo Bišu stāvokli pasliktināja tas, ka sestajā minūtē tika noraidīts Arnolds Jaunzems. Noraidījumi UHL ir bīstamāki, jo uz sodītā soliņa spēlētājs pavada līdz četrām minūtēm, jo viņa soda laiks tiek apturēts pēc tiesneša svilpes, bet spēles laiks turpina ritēt. 
UHL United hockey league Tervete Unimars




Neskatoties uz spēli mazākumā, Vladimirs Parhomenko veica solo izgājienu un atklāja spēles rezultātu un guva pirmo rezultativitātes UHL līgā – 1:0. Pirmie vārti uzreiz atslābināja spēlētājus, kuri noticēja saviem spēkiem un spēles raksturs uzreiz izmainījās. 
UHL United hockey league Tervete Unimars




HK Tērvete uzreiz uzņēma apgriezienus un sāka uzspiest savu spēles stilu. Vienīgais, ka Sanda Logina noraidījums vienpadsmitā minūtē varēja to nedaudz piebremzēt puišu aktivitāti. Bet nē. Atkal spēlējot mazākumā, pēc Raita Ragovska piespēles vārtus gūst Vladimirs Parhomenko2:0
UHL United hockey league Tervete Unimars




Pirmās trešdaļas nobeigums vainagojās ar HK “Unimars” noraidījumu, bet tas nespēja mainīt spēles gaitu. Otrā trešdaļa noritēja pēc vienāda scenārija. Bites uzbrūk, bet “Unimars” aizstāvas un mēģina izveidot ātros pretuzbrukumus. Varētu pat teikt, ka viņi zināja par “Tērvetes” vājo pusi – lēno atgriešanos aizsardzībā. Tomēr visi uzbrukumi otrajā trešdaļā tika pārvarēti un te tieši gribās atzīmēt abu divu jaunu spēlētāju sniegumu. Uldis pārliecinoši stāvēja vārtos, bet Toms tik pat pārliecinoši neļāva pretiniekiem realizēt savus plānus. Otrajā trešdaļā vārtus neguva neviena komanda, bet uz sodīto soliņa pasēdēja Sergejs Jermakovs (kaut gan pārkāpumu veica Toms Bondars). 
UHL United hockey league Tervete Unimars




Pēdējā trešdaļa laikam bija visvairāk intriģējoša, jo varēja vērot, ka HK “Tērvete” kļuvusi lēnīga un nevarēja saprast vai tas ir spēku izsīkums vai ari komanda pieradusi pie “Unimars” nesteidzīgā tempa. Atbildi saņēmām pavisam drīz. Otrajā trešdaļas minūtē pēc Ulda Čalpas (pirmā spēle un jau pirmais punkts) un Vladimira Parhomenko piespēlēm, Atis Jaunzems raidīja ripu “Unimars” vārtos tieši zem augšējā pārliktņa (spēle vairākumā). Skaisti vārti un rezultāts kļuva – 3:0




Bites atslāba un tas beidzot deva iespēj “Unimars” no aizvārtes ieraidīt ripu Ulda Čalpas vārtos – 3:1. Ja aizsargi laicīgi atgrieztos savā zonā, tad iespējams Uldis varētu nospēlēt sauso spēli. Pēc gūtiem vārtiem, “Unimars” spēlētāji sāka pelnīt noraidījumus vienu aiz otra. Iespēju gūt vārtus pēc Kristapa Kaliksona piespēles izmantoja Raitis Ragovskis4:1
UHL United hockey league Tervete Unimars




Trīs minūtes pirms trešdaļas beigām, pēc Viestura Čepuļa piespēles hattrik panāca Vladimirs Parhomenko5:1 (kā jau ierasts uz ledus lidoja cepures). Pēc spēles komanda atzina Vladimiru Parhomenko par labāko spēles spēlētāju un viņš saņēma “Goda ripu”. “Preses ripa” šoreiz tiek Atim Jaunzemam par skaistiem vārtiem. 
UHL United hockey league Tervete Unimars





Nākamo UHL spēli “Tērvete” aizvadīs pret “Lattelecom” 15. oktobrī. Spēle notiks Inbox ledus hallē (Mārupe) un sāksies plkst. 21:15. 

Bet vēl interesantāka spēle norisināsies šo sestdien, 6. oktobrī, Jelgavas ledus hallē, kur ZAHL līgā tiksies “HKTērvete.lv” un “Mītava”. Atgādināšu, ka abas komandas ir sīvākie līgas konkurenti un viņu spēles ir ārkārtīgi azartiskas un emocionālas. Šosezon abas komandas ir pastiprinājušas savus sastāvus, līdz ar to intriga šajā spēlē būs ārkārtīgi liela. Spēle sāksies plkst. 18:45, ieeja bez maksas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru