Pelnīts zaudējums. Hktērvete.lv – Mītava

HK Tērvete - HK Mītava ZAHL
ZAHL čempionāta pirmā apļa spēlē tikās sīvākie konkurenti – HKTērvete.lv un HK „Mītava”. Iepriekšējā sezonā Mītava ieņēma Augstākā līgā otro vietu, bet HKTērvete.lv – trešo. Abas komandas bija nopelnījušas vienādu punktu skaitu un vietas tika sadalītas saskaņā ar uzvarām savstarpējās spēlēs, kurās spēcīgāki bija melnie mītavieši. Abas komandas regulāri cenšas sašūpināt līgas līderu komandas „Karāts” troni un iespējams šosezon tas arī notiks. Komandas ir spēcinājušas savas komandas un neslēpj savas ambīcijas.
Neskatoties uz savām pretenzijām uz līgas troni, komandas parādīja neizteiksmīgu spēli. Vienīgais ar ko tas var skaidroties ir tas, ka abas komandas startēja ne savos labākos sastāvos. Iemesli tam ir dažādi – traumas, darbs, privātas lietas utt. Nevar teikt, ka spēlē trūka asu momentu un intrigu, bet to radīja dažu spēlētāju individuālā spēle, nevis komandu darbs.
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Spēle sākusies ļoti uzmanīgi un uz vidējiem ātrumiem. Pirmos vārtus spēles ceturtā minūtē guva mītavietis Raitis Briņecs, kurš mierīgi apspēlēja divus Tērvetes aizsargus – 0:1. 
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Divas minūtes vēlāk Vladimirs Parhomenko pie pretinieka zilās līnijas saņēma piespēli no Dmitrija Panova un Ata Jaunzema un izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Pēc pusotra minūtes Vladimirs Parhomenko atkārto savu sniegumu, saņemot tālu piespēli no Romāna Ivanova, un izvirza trakās Bites vadībā – 2:1.
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Spēles septiņpadsmitajā minūtē vārtsargs Uldis Eldmanis izslidoja no vārtiem, lai pārtvertu ripu un mēģinājis viņu pa gaisu piespēlēt uz priekšu. Metiens nebija pietiekami spēcīgs, lai ripa uzlidotu augstu un to bez pūlēm pārtvēra mītavietis I. Šteinbergs un ieraidīja tukšo vārtos – 2:2.
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Bites izskatījās sagrautas. Visiem ir labi zināms Ulda ieradums slidot ārā no vārtiem, lai palīdzētu komandai. Daudzas reizes tas tiešām palīdz, jo viņš labi pārredz laukumu. Bet visām pretinieku komandām ir labi zināms, ka ne vienmēr Ulda piespēles ir precīzas. Šoreiz notika tieši tā. Var saprast puišu sašutumu, jo muļķīgi zaudēt vārtus atbildīga spēlē ir sāpīgi. 
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Otrais puslaiks sākās ar ātru Mītavas uzbrukumu, kurš vainagojās ar panākumu – 2:3. Pēc šiem vārtiem, spēles temps uzreiz nokritās. Nesteidzīgo komandu slidošanu paātrināja tikai individuālie spēlētāji. No HKTērvete.lv – Vladimirs Parhomenko, bet no Mītavas – D.Zariņš, L.Grundmanis, R.Engers. Pārējie komandas spēlētāji slido tik lēni un smagi, ka varētu padomāt, ka iepriekšējā vakara bijuši kopīgā pirtī. 
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Lēnais temps atzīmējās arī noraidījumos, kuri sekoja viens pēc otra abās komandās. Bites izsita no sliedēm Vladimira Parhomenko noraidījums par simulāciju un viņi vairākuma ļāva Mītavas uzbrucējam L. rundmanim gūt ceturtos vārtus – 2:4.
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Bites izskatījās sagrautas un sarūgtinātas. Mītavai vēl bija divas reāls iespējas palielināt rezultātu. Pirmā reizē patraucēja vārtu stabs, otro – pietrūka laika metienam un labu pozīciju bija ieņēmis Uldis Eldmanis.
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL
Pēdējās spēles minūtēs uzbrucējs Klāvs Lisovskis lieliski pacīnījies pie Mītavas vārtiem un tas ļāva Vladimiram Parhomenko atlekušo ripu raidīt tukšos vārtos – 3:4. Vladimirs uztaisīja hat trick, kuru atkārto jau otro spēli pēc kārtas.
HK Tērvete - HK Mītava ZAHL

Iespējams, ja būtu vēl laiks, tad HKTērvete.lv spētu izlīdzināt rezultātu, bet dzīvē ir tā kā ir. Viennozīmīgi komanda ir pelnījusi šo zaudējumu, lai vēl reiz saprastu cik nozīmīgas ir spēles ar HK „Mītava”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru