Tērvete svin uzvaru pirmajā ZAHL sezonas spēle

2011. gada 15. oktobris, Jelgava
Pirmā 2011/2012. gada ZAHL regulārā čempionāta spēle notiek pēc nepatīkama zaudējuma spēlē par trešo vietu „Zelta Rudens 2011” izcīņā. Komanda sacensībās ieguva 4. vietu, tiešu tādu pašu, ka iepriekšējā sezonā. Kā jau jebkurai komandai gribās sasniegt labāku rezultātu un HK „Tērvete” nav izņēmums.
Sezonas sākumā komanda ir optimisma pilna un cer iegūt augstāku rezultātu nekā iepriekšējā sezonā. Protams, tas ir stipri atkarīgs no komandas spēles stabilitātes, kuru bieži vien ietekmē darbs un ģimene, kuras stāv pirmajā vietā un tas ir saprotami.
Uz pirmo ieradās trīspadsmit HK „Tērvete” spēlētāju, kas nav pietiekoši daudz, lai sastādītu trīs pilnas maiņas. Tāda situācija notiek katrā ZAHL komandā, bet tas jau nemaina komandas cīņas sparu.
Spēle aizsākās ar abpusējiem uzbrukumiem, bet ar HK „Tērvete” pārākumu. Ripa vairākas reizes slidoja garām „Elejas” vārtiem, bet nebija, kas pieliek nūju, lai gūtu vārtus.
„Eleja” arī nepalika parādā un „Tērvetes” vārtsargam Uldim Eldmanim nācās vairākas reizes glābt vārtus. Spēles 10 minūtē „Tērvete” palika mazākumā un komandai bija svarīgi neielaist vārtus tieši šajā brīdī. Vārtsargam vairākas reizes nācās glābt vārtus, bet mazākums bija veiksmīgi nospēlēts.
14 minūtē „Eleja” palika mazākumā un šo iespēju „Tērvete” nepalaida garām. Vitālijs Jermakovs gūst pirmos sezonas vārtus. Piespēles tiek ieskaitītas Laurim Kimam un Jānim Paškauskam.
Gūtie vārti pacēla „Tērveti” spārnos un tā iespieda „Eleju” tās aizsardzības zonā. Vladimirs Parhomenko neatstāj nekādas cerības „Elejai” un gūst otros vārtus.
Tomēr „Eleja” nepadevās un mēģināja atspēlēties, jo „Tērvetes” spēlētāji nedaudz atslābuši pēc diviem gūtiem vārtiem. Tomēr Uldis Eldmanis pārliecināti stāv vārtos un neļauj sevi pārsteigt. „Elejas” centība beidzās ar to, ka pirmā puslaika pēdēja minūtē, tā spiesta spēlēt mazākumā. Bet vairāk vārti pirmajā puslaikā netiek gūti.
Otrais puslaiks sākas ar pagrūstīšanos pie „Elejas” vārtiem un „Tērvete” nopelna noraidījumu. Spēle turpinās četri pret četri. Bet jau trešā puslaika minūtē „Eleja” spēlē pilnā sastāvā, bet „Tērvete” saņem vēl vienu noraidījumu un nu jau spēle trijatā pret pieciem „Elejas” spēlētājiem. Komanda nospēlē teicami aizsardzība un četratā iespiež „Eleju”, kas spēlē pilnās sastāvā, tās aizsardzības zonā.
Brīdī, kad „Tērvete” sāk spēlēt pilnā sastāvā, „Elejas” aizsargi kļūdās un Lauris Kims iziet viens pret viens ar vārtsargu un gūst vārtus, panākot rezultātu 3:0.
Tālāk spēle turpinās ar savstarpējiem uzbrukumiem, līdz vienpadsmitajai minūtei, kad „Elejas” vārtsargs tālu izslido no vārtiem un kļūdās ripas atsišanā, kas ļauj Mārim Dedelim gūt ceturtos vārtus, raidot ripu tukšos vārtos.
„Tērvete” turpina uzbrukt un puslaika trīspadsmitā minūtē trīs spēlētāji iziet pret vienu „Elejas” vārtsargu un Atis Jaunzems gūst piektos vārtus un savu 100 rezultivitātes punktu spēlējot „Tērvetē”. Atis kļūst par pirmo spēlētāju, kurš ir sasniedzis šādu rezultātu komandas vēsturē. Rezultivitātes punktu par piespēli iegūst Edgars Ivbulis.
Tālāk spēle turpinās ar savstarpējiem uzbrukumiem, līdz septiņpadsmitajai minūtē „Eleja” mēģina gūt vārtus, bet visa „Tērvete” noguļas vārtos un neļauj iesist ripu savos vārtos.
Turpmākā spēles gaitā „Elejas” vārtus glābj tikai vārtu stabs, pa kuru „Tērvetes” spēlētāji trāpījuši divreiz.
Pēdējās spēlēs minūtēs „Tērvete” aizvadīja mazākumā, bet tas nekādi neietekmēja spēlēs rezultātu. „Tērvete” veiksmīgi aizsākusi sezonu ar patīkamu rezultātu – 5:0.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru