Trešā uzvara Alus kausā un atliek vien fināls

Savu trešo LHL Vasaras Alus kausa izcīņas spēli HK “Tērvete” aizvadīja 2018. gada 21. augustā un tikās ar galīgi nepazīstamu pretinieku – HK “Trimen Traktor”. Līdz otrās trešdaļas beigu daļai uz laukuma valdīja satraucoša intriga ar neizšķirtu rezultātu. Bet līdz spēles beigām HK “Tērvete” spēja lauzt spēles gaitu un uzvarēt ar rezultātu 7:2 (1:1; 3:1; 3:0).


Spēle sākusies nervozi, jo “Trimen Traktor” spēlētāji izrādījās gana ātri un spēle pavisam nenotika pēc jelgavnieku plānota scenārija. Pirmās trešdaļas vidū spēles rezultātu atklāja Dmitrijs Panovs (Brencāns, Engers), bet jau pēc pusotras minūtes rezultātu izlīdzināju rīdzinieku uzbrucējs Aigars Pauče (Laus, Luks-Indāns), ka rezultātā trešdaļa beidzās ar rezultātu – 1:1.

Otrā trešdaļa turpinājās tik pat spraigi un neviennozīmīgi. Ceturtajā minūtē Raivis Brencāns (Panovs) izvirzīja HK “Tērvete” vadībā – 2:1. Pārsvars saglabājās vien minūti, kad Mikus Luka-Indrāns (Pauče, Marauska) izlīdzināja to – 2:2. Četras minūtes abas komandas vairākas apdraudēja pretinieku vārtus, bet tad jelgavnieki nonāca vairākumā un to realizēja Raivis Brencāns (Parhomenko) – 3:2. Pēc divām minūtēm Vladimira Parhomenko (Brencāns, Panovs) gūtie vārti spēja salauzt pretinieku un palīdzēja noslēgt trešdaļu ar rezultātu – 4:2.

Trešā trešdaļā uz laukuma turpināja valdīt HK “Tērvete” pirmā maiņa, kura trešdaļas laikā iemeta vēl trīs ripas. Precīzi bija Roberts Engers un divas reizes Raivis Brencāns. Rezultatīvās piespēles izdarīja – Panovs (2 reizes), Brencāns, Parhomenko (2 reizes), Ar.Jaunzems. Rezultatīvākais spēles spēlētājs Raivis Brencāns guva 7 punktus (4+3). Dmitrijs Panovs guva 5 punktus (1+4), Vladimirs Parhomenko – 5 punktus (1+4), Roberts Engers – 2 punktus (1+1), Arnolds Jaunzems – 1 punktu (0+1). Bez teicamās vārtsarga Toma Broka spēles vārtos šī uzvara arī nebūtu iespējama.

LHL Vasaras Alus kausā HK “Tērvete” izcīnīja trīs uzvaras trijās spēlēs un sāk gatavoties finālam, kurā tiksies ar HK “Dinamo 84”. Fināla spēle tiks aizvadīta 2018. gada 05. septembrī, Jelgavas ledus hallē. Fināls noteikti būs interesants, jo grūti prognozēt kādu sastāvu komandas spēs uz to nokomplektēt.

1 komentārs:

  1. Prieks redzēt amatieru mača aprakstu. Ja nav slinkums izlabojiet uz Trimen Tractors. LHL nerubī normāli pat komandu nosaukumus uzrakastīt, par uzvārdiem nemaz nerunāšu :)))

    AtbildētDzēst