Sudraba medaļas vērts neizšķirts

2016. gada 05. martā, Jelgavas ledus hallē norisinājās HK “Commodus.lv” (Jelgava) regulārā turnīra spēle Entuziastu Hokeja līgā (EHL) R1 divīzijā, kurā notika aizraujoša cīņa par medaļām ar spēcīgo HK “Marels Būve” (Rīga). Spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2 un arī pēcspēles metieni nespēja noteikt uzvarētāju. Tomēr pateicoties iepriekšējo savstarpēju spēļu rezultātu dēļ HK “Commodus.lv” izcīnīja sudraba medaļas.

Nedēļas vidū par sudraba un bronzas medaļām cīnijās trīs komandas – HK “Commodus.lv”, HK “Marels Būve” un HK “VESD”. Katra no tām varēja tikt pie kādas no medaļām, ka arī netikt vispār. Situācija izmainījās pēc HK “VESD” (Rīga) un HK “Brocēni/Lāčplēši A.I.” (Brocēni) savstarpējās spēles, kurā tikā fiksēts neizšķirts. Rīdzinieki rezultātā neieguva nepieciešamo punktu skaitu, lai pretendētu uz medaļām un līdz ar to HK “Commodus.lv” jau garantēja sev vietu uz pjedestāla, bet izšķirošā spēlē atlika noskaidrot kuru no tām.
Abas komandas bija pamatīgi gatavojošās spēlei un uz spēli bija savākuši savus labākos spēlētājus. Par to liecina tikai tas, ka HK “Marels Būve” vārtus sargāja Latvijas Virslīgas komandas HK “Mogo” vārtsargs Renārs Kazānovs, bet otrs HK “Mogo” vārtsargs Henrijs Ančs uzņēmies trenera lomu uz komandas soliņa. HK “Commodus.lv” arī savāca gandrīz visus savus labākos spēlētājus un cīņa varēja notikt.
Ņemot vērā spēles nopietnību, komandas uzsāka spēli ar lielu saspringtumu un piesardzību. No pirmām minūtēm sekoja daudz spēku paņēmienu un taktisku kauju laukuma centrā. Jau trešā spēles minūtē abas komandas paspēja pārkāpt noteikumus un bija spiestas cīnītes četri pret četri. Tieši šajā laikā arī tika ātri gūti trīs vārti. Pirmie pie gūtiem vārtiem tika HK “Commodus.lv”, kad uzbrucējs Dairis Zariņš izcīnija ripu pretinieku zonā un piespēlēja to Rolandam Dietlavam, kas bija ārkārtīgi precīzs – 1:0. Jelgavnieki savu pārsvaru spēja nosargāt tikai 18 sekundes, kad pretinieku uzbrucējs Valters Ozoliņš (agrāk spēlējis Latvijas U20 izlasē un Zviedrijas jaunatnes līgās) vienpērsonīgi apspēlēja visus pretiniekus un izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1. Bet ar to HK “Marels Būve” ātrums nemazinājās, jo nākošos vārtus viņi guva pēc četrpadsmit sekundēm un šeit atzīmējās uzbrucējs Ivo Balodis (agrāk spēlējis HK “Kurbads”) - 1:2.
Tik ātri zaudētie vārti varēja salauzt HK “Commodus.lv” garu un cerību uz sudraba medaļām. Tomēr puiši spēja koncentrēties un pārgājā sīvā cīņā aizsardzībā un ar teicamu vārtsarga Toma Broka spēli, spēja nosargāt savus vārtus. Protams ar spēlēšanu aizsardzībā izlīdzināt spēles rezultātu neizdotos un tāpēc bija kaut kā jātspēlējās. Otrā trešdaļā spēlējot mazākumā HK “Commodus.lv” uzbrucēji devās ātrā uzbrukumā, kuri realizēt traucēja pretinieka aizsargi. Tomēr uzbrucējam Raivim Brencānam izdevās atgūt no pretinieka ripu un piespēlēt to aizsargam Aivaram Gaisiņam, kurš nekļūdīgi ieraidīja to vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu – 2:2.
Līdz spēles pamatlaikam rezultāts vairs nemainījās un sekoja pēcspēles metienu sērija, kurā neviena no komandām vārtus neguva. Spēlei noslēdzoties ar neizšķirtu rezultātu abas komandas joprojām turnīra tabulā palika ar vienādu punktu skaitu. Tomēr sezonas gaitā savstarpējās spēlē HK “Commodus.lv” izcīnija vienu uzvaru, vienu zaudējumu pēcspēles metienos un tas nozīmēja, ka EHL spēcīgākās R1 divīzijas sudrabas medaļas izcīna jelgavnieki.

HK “Commodus.lv” sastāvs:
38 Vārtsargs Toms Broks
9 Aizsargs Aivars Gaisiņš
7 Aizsargs Romāns Ivanovs
91 Aizsargs Roberts Ragovskis
15 Aizsargs Kristaps Kaliksons
81 Aizsargs Roberts Engers
33 Uzbrucējs Raivis Brencāns
8 Uzbrucējs Vladimirs Parhomenko
79 Uzbrucējs Dmitrijs Panovs
87 Uzbrucējs Viesturs Čepulis
78 Uzbrucējs Atis Jaunzems
16 Uzbrucējs Raitis Ragovskis
21 Uzbrucējs Arnolds Jaunzems
95 Uzbrucējs Sergejs Jermakovs
11 Uzbrucējs Dairis Zariņš
55 Uzbrucējs Rolands Dietlavs

EHL R1 divīzijas turnīra tabula
Vieta
Komanda
Spēles
Uzvaras
Zaudējumi
Vārti +/-
Punkti
1
Mārupe
15
11
3
56-34
32
2
Commodus.lv
15
8
5
40-33
27
3
Marels Būve
15
8
2
37-21
27
4
VESD
14
6
7
34-27
22
5
Brocēni/Lāčplēši A.I.
14
2
7
30-43
12
6
Lattelecom
15
2
13
17-56
5

Ruslans Antropovs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru