Intriga cīņā par medaļām

2016. gada 05. martā, Jelgavas ledus hallē, plkst. 18:30, uzreiz pēc Latvijas hokeja Virslīgas spēles starp HK „Zemgale/LLU” un HK „Prizma”, norisināsies EHL hokeja līgas R1 divīzijas spēle starp HK „Commodus.lv” (Jelgava) un HK „Marels Būve” (Rīga). Spēle ārkārtīgi intriģējošā, jo tā izšķirs to, kura no komandām tiks pie medaļām regulārā čempionātā.

Gan jelgavniekiem, gan rīdziniekiem šī spēle ir pēdējā regulārā čempionāta un abām komandām ir vienāds punktu skaits. Uz pirmo vietu abas komandas vairs nevar pretendēt, jo HK „Mārupe” (startē arī Zemgales Amatieru Hokeja Līgā) jau ir tās apsteigusi par trim punktiem un viņiem vēl ir viena spēle ar vājāku komandu – HK „Lattelecom”, kurā visdrīzāk gūs uzvaru un papildus trīs punktus. Pat ja pieņem, ka HK „Mārupe” zaudē, tad ar 29 nopelnītiem punktiem tā jebkurā gadījumā apsteigs HK „Commodus.lv” un HK „Marels Būve” savstarpējo spēļu gūto uzvaru dēļ.

Savukārt jelgavniekiem no „Commodus.lv” nepieciešama uzvara, lai pretendētu uz otro vietu. Gadījumā, ja „Commodus.lv” noslēgs spēli ar neizšķirtu rezultātu, tad tā var pretendēt uz trešo vietu. Šo dīvaino apstākli ietekmē ceturtās vietas īpašniece HK „VESD” (Rīga), kurai ir paredzētas divas spēles ar piektās vietas ieguvēju HK „Brocēni/Lāčplēši A.I.” (Brocēni). Brocēnieši, protams, var sagādāt pārsteigumu, bet ņemot vērā, ka uzvara neko nemainīs komandas vietu tabulā, tad paredzam, ka rīdzinieki tomēr gūs divas uzvaras.

HK „Marels Būve” pagājušā sezonā regulāro sezonu noslēdza pirmā vietā un ir bez šaubām viena no spēcīgākām komandām. Tomēr dēļ tā, ka pārējās komandas ir kāpinājušas savus spēkus, šogad var pabeigt arī ceturtā vietā. Līdz ar to rīdziniekiem cīņā ar HK „Commodus.lv” būs vajadzīga tikai uzvara un tas sola lielās kaislības uz ledus, kuras tā patīk hokeja cienītājiem.

Entuziastu Hokeja Līga (EHL) ir lielākā Latvijas amatieru hokeja līga, kura apvieno ap 80 komandām septiņās divīzijās. Divīzijas sadalās atkarībā no hokejistu meistarības un spēcīgākā divīzijā R1 startē viena komanda no Jelgavas – HK „Commodus.lv” (ZAHL startē, kā HK „Tērvete”). EHL komandu sastāvos ņem dalību arī bijušie profesionālie hokejisti, ka arī Latvijas Virslīgas un 1. līgas vārtsargi.

Komanda
Spēles
Punkti
HK Mārupe 14 29
HK Commodus.lv 14 26
HK Marels Būve 14 26
HK VESD 13 21
HK BROCĒNI/LĀČPLĒŠI A.I. 13 11
HK LATTELECOM 14 5

Ruslans Antropovs P.S.: HK "Brocēni/Lāčplēši A.I." sagādāja lielu pārsteigumu (kā jau tas notika nevienu vien reizi) un pirmā spēlē ar HK "VESD" nospēlējot ar neizšķirtu rezultātu. Tādā veidā viņi atņēma HK "VESD" pretendēt uz medaļām un garantēja, ka HK "Commodus.lv" un HK "Marels Būve" savā starpā cīnīsies par otro un trešo vietu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru