Trešā vieta. Punkts.

Tērvete Privatbank UHL A līga

2012. gada 25. aprīlis, Jelgavas ledus halle. Nav iespējams izstāstīt cik svarīgas hokejistam uzvaras un vēl vairāk vieta turnīra augšgalā. Es nezinu nevienu citus spēcīgākus motīvus, kuri liktu pieaugušiem vīriem atmest alus kausu un veltīt savu laiku hokejam. Ja uzvaras tiek pavadītas arī ar atbalstītāju skaļiem saukļiem, tad varat uzskatīt, ka hokejists ir kļuvis atkarīgs no Latvijas mīļotākā sporta veida. Otrā izslēgšanas spēle UHL A līgas Kausa izcīņā pret HK „Privatbank” kļuva par pierādījumu augstāk minētiem apgalvojumiem. Bitēm nepieciešama tikai uzvara, lai ieņemtu trešo vietu Kausa izcīņā un pilnīgi nav svarīgi, ka par šis vietas ieņemšanu netiek pasniegtas medaļas. Tā ir principa lieta, kura padara hokeju par interesantu sportisko raksturu cīņu.
Pirmā trešdaļa sākusies ar savstarpējo cīkstēšanos laukuma abās pusēs bez iepriecinošiem kliedzieniem par gūtiem vārtiem. Tomēr varēja redzēt, ka HK „Tērvete” alkst pēc uzvaras vairāk, nekā viņu oponenti. Trīspadsmitā minūtē rīdzinieki uzvar ripu iemetienā, bet pēc tam seko nespēcīga un neprecīza piespēle partnerim, kuru pārtver jaunā Bite – Linards Grundmanis. Linards uzņem savu maksimālo ātrumu un ieraida ripu zem vārtsarga Renāra Seiksta labās rokas – 1:0.
Tērvete Privatbank UHL A līga

Bites turpina spēlēt uz veiksmes viļņa un iekaro HK „Privatbank” aizsardzības zonu un nostājās savās vietās. Artis Pabērzs ne visai precīzi piespēlē ripu Vladimiram Parhomenko, kurš zīmējot uz ledus skaistās figūras, spēja to savākt. Uz tālā vārtu stabiņa atveras Linards Grundmanis, par ko tiek apdāvināts ar lielisko piespēli un ieraida ripu vārtos – 2:0.
Tērvete Privatbank UHL A līga

Tērvete Privatbank UHL A līga

Otrā trešdaļa sākās ar līdzīgu mīcīšanos, bez nozīmīgas izmaiņas spēles rezultātā. Vien var atzīmēt, ka mājinieku aizsargi ir uzlabojuši savu sniegumu, kas papildus uzlabojās ar Kristapa Kaliksona atgriešanos uz ledus. Septītā trešdaļas minūtē Sandis Logins atrod Linardu Grundmani, kurš ar ērgļa aci ierauga Sergeju Jermakovu, dreifējot pie pretinieku aizsardzības zonas zilās līnijas. Sergejs nedalās ar ripu ne ar vienu un ieraida ripu vārtu tālajā devītniekā (trešo spēli pēc kārtas) – 3:0. Vispār ir viegli pamanāms, ka Linards ne tikai pats met ripas vārtos, bet arī labi redz partnerus uz laukuma un neskopojās piespēlēs.
Tērvete Privatbank UHL A līga

Bites emocionāli jūtas uzvarējuši, bet viesi vairs nesteidzas atspēlēties, tāpēc rezultāts otrā trešdaļā nemainās. Trešā trešdaļā aizrit ar jelgavnieku pārsvaru, kurš diemžēl nenes vārtu guvumus, kuri pārvērstu spēli par totālo sagrāvi. Ne velti HK „Privatbank” nav turnīra pēdējā vietā.
Tērvete Privatbank UHL A līga

Tērvete Privatbank UHL A līga

Tērvete Privatbank UHL A līga
Kristaps Kaliksons

Nespējot tikt galā ar Bitēm, viesi pārkāpj noteikumu un ļauj laukuma saimniekiem nostāties savā aizsardzības zonā. Artis Pabērzs piespēlē Linardam Grundmanim, kurš piespēlē ripu uz tālo vārtu stabiņu Romānam Ivanovam. Ar atkārtoto metienu vārtos Romāns pieliek punktu šai sezonai UHL līgā – 4:0.
Tērvete Privatbank UHL A līga
Romāns Ivanovs

Tērvete Privatbank UHL A līga

Spēles rezultāts: HKTērvete.lv - Privatbank - 4:0
Vārtus guva: Linards Grundmanis (83) - 2; Sergejs Jermakovs (88) - 1; Romāns Ivanovs (18) - 1
Rezultatīvās piespēles: Vladimirs Parhomenko (8) - 1; Linards Grundmanis (83) - 2; Artis Pabērzs (0) - 2; Sandis Logins (33) - 1
Soda minūtes: Raitis Ragovskis (16) - 4 min. (turēšana ar roku); Vladimirs Parhomenko (8) - 2 min. (klupināšana); Kristaps Kaliksons (15) - 4 mn. (klupināšana)
Visas bildes šeit

Vārtu gūšanas momenti (autors: UHL.lv)

Nav video? Lejupielādē the DivX Plus Web Player.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru