Mārupe norullē Bites līdz ar zemi

ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

2013. gada 06. aprīlis, Jelgavas ledus halle. Pēc ļoti garas pauzes HK „Tērvete” kāpa uz ledus, lai piedalītos savā pēdēja regulārā ZAHL čempionāta spēlē. Lai arī pretī stājās sīkstā HK „Mārupe”, komanda necentās īpaši skaņoties, jo spēles iznākums nespētu mainīt komandas vietu turnīra tabulā. Ar lielu nožēlu pirms spēles pienāca ziņa, ka viens no vadošajiem uzbrucējiem Dmitrijs Panovs ir lauzis kāju (spēlējot Lietuvas čempionātā) un viņa sezona ir beigusies. Atgādināšu, ka šosezon ar kājas lūzumu komanda ir zaudējusi vēl vienu savu uzbrucēju Edgaru Ivbuli.
Spēles sākums uzreiz atgādināja, ka „Mārupe” ir ārkārtīgi bīstama komanda (pat ja spēlē ar divām maiņām). Pēc garas piespēles no saviem vārtiem, rīdzinieku uzbrucējs Mārtiņš Skuška (Nr.13) iziet viens pret vienu ar Uldi Čalpu un ceturtā minūtē atklāj spēles rezultātu – 0:1.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

Puslaika vidusdaļā Bites spēj iedzīt Zaļos viņu aizsardzības zonā, kur metienu uz Ulda Eldmaņa vārtiem veic Artis Pabērs. Vārtsargs ripas lidojumu aptur, bet pazaudē to no redzesloka. Toties blakus esošais Arnolds Jaunzems ripu redz un izlīdzina rezultātu - 1:1.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

Trīs minūtes vēlāk Bites lieliski izspēlē standarta situāciju. Atis Jaunzem uzvar iemetienā. Ripu pieņem Arnolds Jaunzmes un ātri piespēlē to Romānam Ivanovam, kurš met to no zilās ripas. Vārtsargs ripu atraida, bet atlekusī ripa nonāk pie Vladimira Parhomeko, kurš to ieraida vārtos zem augšēja pārliktņa – 2:1.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

Vēl pēc divām minūtēm teicamu izspēli rāda HK „Tērvete” veterānu trijnieks. Sergejs Jermakovs piespēlē ripu Viesturam Čepulim. Tas pamana pie vārta staba brīvu Raiti Ragovski, kurš ieraida to tukšā stūrī – 3:1. Beidzot Raitim izdodas iemest ripu, ko viņš nav darījis ļoti sen.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

HK „Tērvete” izskatās solīda un apmierināta komanda, jo spēles rezultāts parāda patiesos līderus. Šī sajūta arī kļuva par klupšanas akmeni. Apmierinājums ar spēles rezultātu, padarīja spēlētājus neaktīvus un trīs „Mārupes” uzbrucēji varēja darīt, ko grib pie Oranžo vārtiem. Rezultāts atbilstošs – 3:2. Vienīgais attaisnojums, ka Bites spēlēja mazākumā. Tikai vieglāk no tā nekļūst.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

3:2 vēl nav pasaules gals un Bites pašapmierinātas devās uz ledus, lai nospēlētu pēdējo puslaiku. Nepieciešams atzīmēt, ka „Mārupe” spēlētāji no pirmās minūtes rādīja, ka nebūs nekādi mammas dēliņi un šķaidīja Bites pret bortiem ar lielu degsmi. Tas varētu būt pamats tam, kāpēc Bites bieži nonāk uz sodīto soliņa. Otrā puslaika sākumā tas notiek divas reizes un „Mārupe” izmanto piešķirtās iespējas – 3:4.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

Puslaika vidusdaļā Vitālijam Jermakovam tiek atņemta ripa, seko uzbrukums viens pret vienu un Mārtiņš Skuška (Nr.13) atzīmē hat trick – 3:5. Minūti vēlāk kārtējais uzbrukums viens pret vienu un jau – 3:6. Rezultāts kļuva graujošs. Mēģinājumi glābt situāciju nekādi nemainīja rezultātu.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

Divas minūtes līdz spēles beigām uz laukuma bija palicis viens spēlētājs, kurš bija cīnīties līdz galam – Atis Jaunzmes. Viņš atņēma ripu no pašpārliecināta Mārupes aizsarga un filigrāni piespēlēja ripu Arnoldam Jaunzemam. Arnijs piespēlē to Vladimiram Parhomeko un ripa lido starp vārtsarga kājsargiem – 4:6. Neliels, bet tomēr mierinājums.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

Varētu jau padomāt, ka spēle beigusies. Nekā nebija. Zaļie atkal veic garu un precīzu piespēli, kas noslēdzas ar neaktīvu cīņu pie saviem vārtiem un ielaisto ripu – 4:7. Savu neapmierinātību Bites mēģināja mierināt nelielā kautiņā ar skatītāju līdzdalību, bet viss beidzās mierīgi. Pēc kautiņa ar dūrēm nemāj.
ZAHL čemionāts 2012/2013 HK Tērvete HK Mārupe

Mūsu skaļākā un uzticamākā atbalstītāju grupa.

Spēles rezultāts: HKTērvete.lv - Mārupe - 4:7
Vārtus guva: Vladimirs Parhomenko (8) - 2; Arnolds Jaunzems (21) - 1; Raitis Ragovskis (16) - 1
Rezultatīvās piespēles: Arnolds Jaunzems (21) - 2; Atis Jaunzems (78) - 1; Artis Pabērzs (0) - 1; Romāns Ivanovs (18) - 1; Viesturs Čepulis (87) - 1; Sergejs Jermakovs (88) - 1
Soda minūtes: Vitālijs Jermakovs (75) – 22 min. (klupināšana, disciplinārs sods); Roberts Ragovskis (91) - 4 min. (rupjība); Atis Jaunzems (78) - 2 min. (bīstama spēle ar augsti paceltu nūju); Sergejs Jermakovs (88) - 2 min. (spēles vilcināšana).
Visas bildes šeit
Video apskats šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru