Lūzuma punkts: HK "Tērvete" - HK "Karāts"

ZAHL virslīga HK Tērvete - HK Karāts

2012. gada 24. marts, Jelgavas ledus halle
Spēli starp ZAHL virslīgas vadošām komandām gaidīja daudzi un tas iznākums iepriekš bija grūti prognozējams. Nomināli "Karāts" ir līderis, bet visiem ir labi zināms, ka no HK "Tērvete" var sagaidīt pārsteigumus. Iepriekšējā spēlē tērvetnieki sīvā cīņā zaudēja ar vienu vārtu starpību un uz līdzīgu cīņu varēja cerēt arī šoreiz.
Spēles sākums raksturojās ar spēcīgu "Karāts" ofensīvu. Izskatījās, ka mūsu puiši vēl nepaspējuši uzsākt spēli un organizēt savas uzbrukuma rindas. Tomēr karātieši paši apturēja savu uzbrukumu vilni, jo nopelnīja divu minūšu sodu.
ZAHL virslīga HK Tērvete - HK Karāts



Turpmākā spēles gaita komandu sniegums izlīdzinājās un abas komandas regulāri apmainījās ar ātriem uzbrukumiem, kuri tomēr beidzās bez vārtu gūšanas. Pirmajā puslaikā "Tērvete" divreiz paliek mazākumā, bet spēj nosargāt savus vārtus. "Karāts" nosargā savus vārtus, vienu reizi nonākot mazākumā. Pirmā puslaika  rezultāts - 0:0.
ZAHL virslīga HK Tērvete - HK Karāts
Mazais Kims pielieto slepenos austrumu cīņas paņēmienus.

Otrais puslaiks sākas pēc līdzīga scenārija, tikai spēle kļūst asāka. Pirmajās 10 minūtēs "Karāts" nopelna trīs noraidījumus, kuros spēj nosargāt savus vārtus no "Tērvetes" raidītām ripām.
ZAHL virslīga HK Tērvete - HK Karāts
Pēdējās spēles 7 minūtes priekš "Tērvete" sākas pavisam neveiksmīgi. Uz sodītā soliņa nokļūst Romāns Ivanovs un komanda spiesta aizsargāt savus vārtus mazākumā. Tas gandrīz izdevās, jo mazākuma pēdējās sekundēs "Karāts" gūst pirmos vārtus - 0:1. Bet spēles lūzuma punkts pienāk pēc 34 sekundēm, kad Uldis Eldmanis neveiksmīgi izmet ripu tieši uz "Karāts" uzbrucēja A. Ābola nūjas, kurš ieraida ripu tukšos vārtos - 0:2. Puiši acīmredzot ir apjukuši un nespēj organizēt aizsardzību savā zonā un pēc 1 minūtes un 11 sekundēm ielaiž trešo ripu - 0:3. Cenšoties kaut kā pretoties "Karāts" uzbrukumiem, puiši pēdējās trijās spēles minūtēs divreiz pārkāpj noteikumus un paliek uz laukuma trijatā. "Karāts" nekavējās to izmantot un 39 sekundes pirms spēles beigām ieraida vēl vienu ripu - 0:4. Trīs ripas, ielaistās 2 minūtēs, bija tas iemesls, kas neļāva veiksmi komandai atspēlēties. Bet tā komandas spēlēs mēdz notikt.
Par labāko spēlētāju HK "Tērvete" tika atzīts Roberts Ragovskis, kurš saņēma komandas Goda ripu.
ZAHL virslīga HK Tērvete - HK Karāts
Īpaši gribās atzīmēt HK "Tērvete" fanus, kuri bija ieradušies ļoti kuplā skaitā un tik skaļi atbalstīja puišus, ka brīžiem nebija dzirdama tiesneša svilpe. Paldies Jums no visas komandas puišiem. Jūsu atbalsts komandai ir ārkārtīgi svarīgs.
Spēles gaitu novēroja arī basketbola kluba "Jelgava" spēlētājs no ASV - Kails Nelsons.
ZAHL virslīga HK Tērvete - HK Karāts
Spēles galeriju var aplūkot zemāk vai arī nospiežot uz šo saiti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru