Emocionāls dērbijs: HK Tērvete - Karāts

2012. gada 07. februāris, Jelgavas ledus halle
ZAHL spēlētāji labi zina, ka ciņa starp HK "Tērvete" un "Karāts" vienmēr ir ārkārtīgi spraiga un interesanta. "Tērvetes" komandas ambīcija ir tik lielas, ka viņi nekad neatteiksies no uzvaras izcīnīšanas par spēcīgāko līgas komandu un vienmēr ies uz savu mērķi.
Arī šoreiz spēles nozīmīgums bija jūtams arī skatītāju rindās. Nevozitātes un satraukuma emocijas burtiski skanēja visā zālē. Tam bija arī pamatojums. Manā skatījumā, šī bija viena no skaistākām HK "Tērvete" spēlēm, kuras esmu redzējis. Bet par visu pēc kārtas.
Sākot ar pašām pirmām minūtēm HK "Tērvete" uzsāka spēli no aizsardzības, visai komandai nostājoties aizsardzības zonā. Tik organizēti komanda šajā sezonā vēl nav spēlējusi. "Karāts" komandas spēlētāji izskatījās samulsuši, jo visi viņu uzbrukumi tika apturēti pie zilās līnijas vai nu viņi bija spiesti gar bortiem slidot apkārt vārtiem netiekot pie normāliem metineim vārtu virzienā.
Septītā minūtē par turēšanu ar nūju no laukuma tiek noraidīts Vladimirs Parhomenko. Tas liek satraukties visai komandai. 
Tomēr puiši iztur mazākumu un par to ir jāpateicās arī vārtsargarm Uldim Eldmanim, kurš nekautrējās iejaukties spēlē. 
Divpadsmitā minūtē HK "Tērvete" atkal nokļūst mazākumā. par klupināšanu uz sodītā soliņa dodas Kristaps Kaliksons.
Arī šo mazākumu puiši iztur godam un rezultāts joprojām saglabājās 0:0. Kristaps atgriezās laukumā, bet jau pēc 54 sekundēm atkal nokļūst uz jau iesildīta sodītā soliņa. Šoreiz tiesneši saskatīja viņa darbībā bloķēšanas pazīmes. Protams, tas izsauc lielu skatītāju neapmerinātību. Arī Kristaps nevar saprast, kā vienā spēlē viņam izdodās nopelnīt tik daudz soda minūšu, cik viņš ir nopelnījis visā sezonā.
Pat trešais noraidījums nespēj izjaukt HK "Tērvetes" izvēlēto spēles taktiku un spēlē nav gūti nevieni vārti. Pirmā puslaika izskaņā mūsēji izraujās straujā pretuzbrukumā, kurš sākas ar veiksmīgu Viestura Čepuļa piespēli Raitim Ragovskim, kurš kopā Vladimiru Parhomenko, apspēlē "Karāts" vārtsargu un izvirza komandu vadībā - 1:0.

Otrajā puslaikā HK "Tērvete" turpina uzsākto spēles taktiku - spēle no aizsardzība. Šoreiz cenšoties saglabāt spēles rezultātu. Puslaika ceturtā minūtē Atis Jaunzems nopelna divas soda minūtes  par pretiniekaa turēšanu ar nūju. Principā tāda rīcība bija attaisnojama, jo savādāk viņš būtu izgājis viens pret vienu ar vārtsargu. Arī šo mazākumu "Karāts" nespēj izmantot.
Puslaika divpadsmitā minūtē "Karāts" tomēr spēj atrast spraugu "Tērvete" aizsardzībā un uzlīdzina spēles rezultātu - 1:1.
Trīs minūtes pirms spēles beigām "Karāts" nonāk mazākumā, bet musējie nespēja izveidot uzbrukumu un mazākumu nespēja izmantot. Halles klātesošie jau gatavojās bullīšiem, bet 25 sekundes pirms spēles beigām, "Karāts" aizsargs A. Bērziņš spēj apslidot "Tērvete" aizsargus un iemest ripu vārtos, izvirzot savu komandu vadībā ar rezultātu - 1:2.
Atlikušās 25 sekundes HK "Tērvete" izmisīgi uzbrūk pretinieka vārtiem, bet laika nepietiek, lai izlīdzinātu rezultātu.
Spēles iznākums tiešām bija emocionāli grūts, jo spēles laikā HK "Tērvete" spēlētāji pierādīja viens otram, ka spēj uzvarēt "Karātu". Uzvara vai neizšķirts pret pretineiku nestu arī ļoti nepieciešamos punktus, lai komanda saglabātu iespēju cīnīties par vietu uz uzvarētāju pedjestāla. Spēli droši varēja uzskatīt par "mazo" finālu. Protams, nekas vēl nav beidzies. Bet tagad HK "Tērvete" ir nepieciešama uzvara, katrā nākamā spēlē, lai saglabātu iespēju gūt vienu no augstām vietām sezonā. 
Tieši tāpēc mīļie fani, esat laipni aicināti uz visām nākošām sezonas spēlēm, jo vismaz Augstākā līgā, tas ir kļuvušas līdzīgas "play-off" spēlēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru