Ātri un bez žēlastības: HK Tērvete - HK Bauska

ZAHL HK Tērvete HK Bauska
2012. gada 10. marts, Jelgavas ledus halle
Ātri un bez žēlastības - tikai šie vārdi nāk prāta pēc spēles, kura attīstījās pēc pavisam cita scenārija. Pēdējās mačos mēs varējām vērot HK "Tērveti" spēli no aizsardzības, bez aizraujošiem uzbrukumiem un kombināciju izspēlēm. Šoreiz spēle sākās no pirmās mača sekundes, kad skatītāji vēl nav paspējuši noskaņoties mača gaitai, bet es vēl nepaspēju pacelt fotoaparātu.
Pirmais uzbrukums pēc iemetiena un Viesturs Čepulis iemakarē ripu Bauskas vārtos, kura neveiksmīgi atlēca no pretinieka aizsarga pēc Vladimira Parhomenko metiena, kuram tiek ieskaitīta rezultatīvā piespēle - 1:0. Tikai 14 sekundes bija nepieciešamas pirms vārtu gūšanas, ka nevar nepārsteigt.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
Pēc ripas iemetiena seko kārtējais "Tērvete" uzbrukums un Artis Pabērzs met ripu uz vārtiem no aizsardzības zonas zilās līnijas. Viesu aizsargs aizsedz vārtsargam apskatu un ripa ielido vārtos starp kājsargiem - 2:0. Saskaņā ar protokolu starp vārtu gūšanas momentiem pagājusi 1 minūte un 25 sekundes, bet ņemot vērā to, ka pirmajā puslaikā laiks netiek apturēts, tad reāls spēles laiks ir krietni mazāks.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
HK "Bauska" pieprasa pusmīnutes pārtraukumu, lai apspriestu, ko darīt ar neapturamiem "Tērvetes" puišiem.    Pauze nenesa uzlabojumus. Arnolds Jaunzems traucas uzbrukumā un met uz vārtu pusi.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
Vārtsargs ripu atsit, bet atlecošu ripu spēles 2 minūtē un 46 sekundē vārtos ieraida Klāvs Lisovskis, gūstot savus pirmos vārtus sezonā - 3:0.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
Gūtie vārti liek puišiem priecāties no sirds.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
HK "Bausaka" nepadodas un mēģina atspēlēties, bet tas viņiem neizdodas. Spēles 11 minūtē uzbrukumā traucās Vladimirs Parhomenko un iziet uz viens pret vienu ar "Bauskas" vārtsargu N. Zvaigzni, kurš spiests tālu iziet no vārtiem, lai apturētu Vovčiku. Tas viņam izdodas veiksmīgi un viņš viņu atbrīvo no ripas.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
Tomēr pirmais pie ripas ir Viesturs Čepulis, kurš ieraida ripu tukšos vārtos gūstot otros vārtus spēles gaitā - 4:0.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
HK "Tērvete" nenomierinās un turpina uzturēt ātru spēles ritmu. Uzbrukumā dodas Edgars Ivbulis, pēc kura piespēles vārtus gūst Arnolds Jaunzems - 5:0. Vārti ārkārtīgi iepriecināja, jo Arnoldam ilgāku laiku nav izdevies pārspēt pretinieku vārtsargus.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
Otrajā puslaikā spēles temps mazinājās. HK "Bauska" spēlētāji četras reizes nokļūst uz sodīto soliņa, bet spēja šajos brīžos aizstāvēt savus vārtus. Tomēr HK "Tērvete" tas netraucē gūt vārtus. Spēles izskaņā pēc Laura Kima un Klāva Lisovska piespēlēm, vārtus gūst Sergejs Jermakovs - 6:0.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
Vienu minūti vēlāk HK "Tērvete" uzbrukums atkal vainagojās ar vārtu gūšanu. Pēc Arnolda Jaunzema un Arta Pabērza piespēlēm, vārtus gūst Edgars Ivbulis - 7:0.
ZAHL HK Tērvete HK Bauska
Gribētos atzīmēt veiksmīgu puišu spēli, kuri uz sezonas nobeigumu ir spējuši savākties un organizēt veiksmīgu spēlēšanu un nostiprināties Augstākās līgas otrajā vietā.
Spēles rezultāts: 7:0. Rezultatīvās piespēles - 8. Soda minūtes - 4.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru