Atkal zirgā! Atkal uzvara! Tērvete - Bauska

ZAHL Tērvete Bauska
2012. gada 21. janvāris, Jelgavas ledus halle
HK "Tērvete" aizavdīja savu otru spēli ZAHL Augstākajā līgā. Pirms spēles bija satraukums par spēles rezultātu, jo iepriekšējā spēlē ar "Ozolnieki" komanda negaidīti zaudēja. Arī "Bauska" nav no ērtākiem pretiniekiem, jo "Zelta Rudens 2011" izspēlē tai bija zaudēts pēcspēles soda metienos, bet iepriekšējā spēlē uzvara nāca smagā spēlē. Par laimi, komandā atgreizies Lauris Kims, kurš vairāk nekā mēnesi ārstēja muguras traumu.
Spēle sākās ar abu komandu iespēlēšanos, mēģinot atrast pretinieka vājās vietas. Trešajā spēles minūtē Sandis Ainārs nopelna divas soda minūtes par viesu komandas spēlētāja klupināšanu. "Bauska" iespiež HK "Tērvete" savā zonā, bet nespēj realizēt pārsvaru.
ZAHL Tērvete Bauska
Izturot mazākumu, "Tērvete" liek pretiniekiem aizsargāties savā zonā. "Bauskas" spēlētājiem nekas neatliek, kā vien mēģināt veikt ātrus pretuzbrukumus, bet aizsargi un vārtsrga Uldis Eldmanis neļauj viesiem gūt vārtus.
ZAHL Tērvete Bauska
Devītā puslaika minūtē D. Domakējevs (Bauska) izpelnās divas sodas minūtes par Laura Kima grūdienu uz apmales.
ZAHL Tērvete Bauska
Ripas iemetiens ir nozīmēts "Bauska" aizsardzības zonā. Jānis Paškausks pēc iemetiena bez īpaša spēka raida ripu uz vārtu pusi.
ZAHL Tērvete Bauska
Ripa rikošētā no "Bauska" aizsarga un vārtsarga nonāk vārtos. Tērvete - Bauska 1:0.
ZAHL Tērvete Bauska

Līdz pusliaka spēle turpinās bez gūtiem vārtiem, bet ar acīmredzamu "Tērvete" pārsvaru. "Bauska" vien veic dažus ātrus pretuzbrukumus, kuri netiek realizēti.
ZAHL Tērvete Bauska
Otrā puslaika ceturtā minūtē Jānis Dzenis (Bauska)  veic ātru pretuzbrukumu, kuru nespēj apturēt "Tērvete" aizsargi un ripa neveiksmīgi nonāk mājnieku vārtos. Tērvete - Bauska 1:1.
ZAHL Tērvete Bauska
"Tērvete" divas minūtes vēlāk veic ofensīvu pret "Bauska" vārtiem un jaunais "Tērvete" aizsargs Romāns Ivanovs iemakarē ripu pretinieku vārtos, pēc Raita Ragovska un Sergeja Jermakova piespēlām. Tērvete - Bauska 2:1.
ZAHL Tērvete Bauska

Divas minūtes vēlāk Raitis Ragovskis, gūstot sāpīgu savainojumu, iemet trešo ripu. Asistēja viņam brālis Roberts Ragovskis. Tērvete - Bauska 3:1.
ZAHL Tērvete Bauska
Trīs minūtes vēlāk J. Dzenis (Bauska) klupina Romānu Ivanovu un saņem divas soda minūtes. Diemžēl šo pārsavaru "Tērvete" nespēj izmantot.
ZAHL Tērvete Bauska
Puslaika četrpasdmitā minūtē Arnolds Jaunzems dodās uzbrukumā un viņu mēģina apturēt Jānis Dzenis (Bauska). Netīšām Arnolds ar nūju trāpa pretinieka sejā un to labi redz tiesnesis un paceļ roku.
Jānis Dzenis nespēj izturēt šo nodarījumu un izceļās kautiņš, kura rezultātā abi spēlētēji tiek noraidīti uz 2 + 2 minūtēm.
Spēlējot nevienlīdzīgos sastāvos izmanto "Tērvete". Pēc smukas Laura Kima un Vitālija Jermakova saspēles, ceturtos vārtus gūst Kristaps Kaliksons, kuram tika dota iespēja raidīt ripu tukšos vārtos. Tērvete - Bauska 4:1.
ZAHL Tērvete Bauska
 Līdz spēles beigām rezultāts nemainās un HK "Tērvete" svin godam nopelnīto uzvaru. Par spēles labāko spēlētēju HK "Tērvete" sastāvā tika atzīts Raitis Ragovskis, kurš spēles laikā guva vārtus un veica vienu rezultatīvo piespēli.
ZAHL Tērvete Bauska
Īpaši gribās atzīmēt jauno komandas aizsargu Romānu Ivanovu, kurš netikai guva vārtus, bet arī lieliski spēlēja aizsardzība un vairāks reizes veiksmīgi noslēdza zonu, neļaujot ripai pamest pretineiku aizsardzības zonu. Vēl gribētos paslavēt komandas aizsardzības spēlētājus, kuri šoreiz veica savus uzdevumus praktiski ideāli.
ZAHL Tērvete Bauska
Bet gribās arī izteikt nelielu kritiku. Spēlēs laikā tika zaudēti 90% iemetienu, kas ļāva pretiniekam nonākt komandas aizsardzības zonā. Pie šī spēles elementa derētu piestrādāt.
ZAHL Tērvete Bauska
Un protams gribās izteikt milzīgu pateicību faniem, kuri atabalstīja HK "Tērvete" kuplā pulkā. Gaidīsim Jūs uz nākošām spēlēm.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru