HK Tērvete turpina uzvaras gājienu

HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
2011. gada 05. novembris, Jelgava, Latvijas Krājbankas ledushalle
HK „Tērvete” tikās ar vienu no vājākām grupas komandām HK „Ledusvīri”. Bet kā jau katra sporta veidā, spēles rezultātu nekad nevar 100% paredzēt iepriekš, jo rezultāts ir atkarīgs no daudziem apstākļiem.
Šoreiz „pareģotāju” vārdi piepildījās. HK „Tērvete” sāka ar uzbrukumiem uz pretinieka vārtiem. Puslaika 3 minūtē Laurim Kimam bija lieliskā iespēja iemest ripu tukšos vārtos, bet tā atteicās to darīt.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Nākamais, kas mēģināja gūt vārtus bija Viesturs Čepulis, bet mēģinājums neizdevās veiksmīgs. Ledusvīri jūtot, ka nespēj traucēt Tērvetes spēli, sāk spēlēt ar neatļautiem paņēmieniem. Pirmais, kas saņēma sitienu pa roku bija Lauris Kims. Kā viņš pats atzīst viņam tā ir pirmā reize.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Spēle turpinās ar mūsējo uzbrukumiem un Viesturam Čepulim, pēc Raita Ragovska piespēles, beidzot izdodas gūt pirmos vārtus, panākot rezultātu 1:0.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Spēles 8 minūtē Roberts Ragovskis izpelnās noraidījumu par spēli ar augstu pacelto nūju un tas ļauj Ledusvīriem izlīdzināt rezultātu – 1:1.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Ledusvīri turpināja veikt ātrus uzbrukumu un 13 minūtē viņiem bija lieliska iespēja gūt vārtu, bet šo iespēju ar spēka paņēmienu izbojāja Kristaps Kaliksons.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Ātra pretuzbrukumā Tērvetes bombardīrs Vladimirs Parhomenko raida ripu labajā vārtu stūrī un gūst otros vārtus – 2:1. Pie rezultativitātes punktiem tika Lauris Kims un Klāvs Lisovskis.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Spēles turpmākā gaitā gan Ledusvīru, gan Tērvetes spēlētājiem bija iespējas gūt vārtus, bet labi nospēlēja abu komandu vārtsargi un rezultāts nemainījās. Toties Edgars Ivbulis un Klāvs Lisovskis paspēja nokļūt uz noraidīto soliņa, atstājot spēlēt parējos trīs komandas biedrus pret pieciem pretiniekiem. Aizsargājot vārtus Kristaps Kaliksons ar savu ķermeni aizsedza vārtus un saņēmu sāpīgu sitienu ar ripu, bet par laimi neguva smagu savainojumu.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Ledusvīri neizmantoja šo lielo pārsvaru un pirmais puslaiks nobeidzās ar rezultātu 2:1 Tērvetes labā.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Otrais puslaiks sākās ar Tērvetes uzbrukumiem. Puslaika 3 minūtē Lauris Kims kārtējo reizi mēģina ieraidīt ripu vārtos, bet vecais draugs vārtu stabs neļāva to izdarīt.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Ledusvīri izmisīgi cenšoties apturēt Tērveti nospēlē ar augstu pacelto nūju un nokļūst mazākumā. Šo iespēju Tērvete nepalaida garām. Pēc Edgara Ivbuļa un Arta Pabērza piespēlēm, Roberts Ragovskis ar spēcīgu sitienu raida ripu Ledusvīru vārtos, palielinot rezultātu līdz 3:1.
Vēl minūti vēlāk, Ledusvīru vārtus, kārtējo reizi aizsargā vārtu stabs. Pēc šī momenta spēles temps nokritās un spēle pārsvarā notika laukuma vidusdaļā un abu komanda nespēja gūt vārtus pārtapa par pagrūstīšanos un pretinieka medīšanu. Beidzās tas ar to, ka Viesturs Čiepulis mēģināja pielietot skarbāku spēka paņēmienu un saņēma noraidījumu par sitienu ar celi.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Ledusvīri bija nolēmuši to izmantot un paņēma pārtraukumu, lai izplānotu vārtu gūšanas taktiku. Atsākoties spēlei, Ledusvīru takti izbojāja Raitis Ragovskis, kurš mazākumā pēc Vladimira Parhomenko piespēles raidīja ripu pretinieku vārtos, panākot rezultātu 4:1 Tērvetes labā.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Turpmākās četras minūtes Tērvete bombardēja pretinieku vārtsargu bez apstājas, tas nevarēja atstāt Ledusvīrus vienaldzīgus un viņi nonāk mazākumā. Ar to bija par maz un grūstīšanas turpinājās. Arnolds Jaunzems apjautājas pretiniekam par viņa roku garumu un abi nonāk uz sodīto soliņa.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Tev rokas par garu?
Spēlējot četratā pret trim, Tērvete turpināja uzbrukt, kas vainagojās ar Kristapa Kaliksona spēcīgu metienu no zilās līnijas, kuru nebija spējīgs apturēt pretinieku vārtsargs. Rezultāts – 5:1 Tērvetes labā. Rezultatīvu piespēli izdarīja Vitālijs Jermakovs.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
Draudzīga pretinieku taustīšana turpinājās atlikušu spēles daļu, tāpēc komandas turpināja spēlēt nepilnos sastāvos un Ledusvīriem tomēr izdevās izmantot vienu no šīm iespējām. Raidot ripu no vārtu aizmugures, Uldim Eldmanim izdevās to atraidīt, bet tā neveiksmīgi ieripoja Tērvetes vārtos.
HK Tērvete HK Ledusvīri ZAHL
HK Tērvete ar prieku nosvinēja savu uzvaru ar rezultātu 5:2 un jau sāka morāli gatavoties vienai no svarīgākām spēlēm ar HK Karāts. Spēle notiks 12. novembrī plkst.15:45 un visa HK Tērvete ar nepacietību gaida atbalstītājus uz šo atbildīgo spēli.
Spēles Tērvete - Ledusvīri: 5:2

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru