Paniskās “Lielupes” lēkme

Hokejists uzlec virsū otram svinot gūtos vārtus
Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

2020. gada 18. janvārī HK “Tērvete” spēlētāji 1. līgas regulārā čempionāta spēlē pret HK “Lielupe”, uzsāka cīņu tika vāji, ka to varētu nosaukt par panisko “Lielupes” lēkmi. Par laimi otrajā trešdaļā viņi spēja atspēlēties un beigās uzvarēt ar rezultātu 6:3 (0:1; 4:1; 2:1).


“Viņu ir mazāk. Mēs viņus uzvarēsim. Nekāda stresa.” – tāda bija HK “Tērvete” spēlētāju motivācija kāpjot uz ledus pret HK  “Lielupe”. Patīkama viltīga sajūta noveda pie tā, ka tērvetnieki uzsāka spēli bez koncentrēšanās, ar paļāvību, ka vārtus gūs kāds cits. Hokejistu ātrums bija krietni zemāks, nekā treniņos, ka arī piespēļu kvalitāte smagi kliboja. Pirmā maiņa vel bija ciešama, lai arī tajā pietrūka piespēļu brīviem partneriem. Pārējās divas maiņas izteikti zaudēja pretinieka aizsardzības zonā, bez iespējas saasināt spēli.

HK “Lielupe” divu maiņu sastāvā vien to arī vajadzēja, jo viņu uzdevums bija izraidīt ripu no zonas un ja izdosies aizskriet ātrā pretuzbrukumā. Bet vēl viņiem piepalīdz paša “Tērvete”. Tādu dāvanu “Liepāja” izmantoja trešdaļas sestā minūtē, kad pēc pretuzbrukuma ripu vārtos ieraidīja uzbrucējs Ainārs Klidziņš – 0:1.

HK “Tērvete” kapteinis Atis Jaunzems nekavējoties pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, lai mudinātu savus komandas biedrus saņemties un beidzot sākt spēlēt. Uzmundrinājums īsti nepalīdzēja, jo kļūdas turpinājās un HK “Tērvete” pat nespēja izmantot divus vairākumus, kuri nokrita, kā glābēja riņķis.
Otrā trešdaļa uzsākās ar atklātu hokeju ar abu komandu pretuzbrukumiem, kas nenāca par labu “Lielupe” komandas spēlētājiem. Trešajā minūtē uzbrucējs Ralfs Ragovskis veiksmīgi iegāja pretinieku aizsardzības zonā, apspēlējot divu pretiniekus un atdod piespēli Laurim Kimam, kurš izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.

HK “Tērvete” jauniešu maiņa atsāka spēli ar ofensīvu uz pretinieku vārtiem un Aksela Zinguļa piespēli savu komandu vadībā izvirzīja Hugo Vītiņš – 2:1. Tērvetnieki turpināja ofensīvu uz pretinieku vārtiem un izcīnīja iespēju spēlēt vairākumā. Diemžēl pēc neilga brīža, “Lielupe” spēlētājs devās pretuzbrukumā un to apturēšana prasīja noteikumu pārkāpumu. Spēlējot četri pret četri, trešdaļas septītajā minūtē Aksels Zingulis veica individuālo izgājienu uz vārtiem, panākot rezultātu – 3:1. Pēc trīsdesmit sekundēm “Lielupe” spēlētājiem izdevās doties savā uzbrukumā un neveiksmīgas sagadīšanās dēļ, ripa no pašu uzbrucēja Aksela Zinguļa nūjas ielidoja HK “Tērvete” vārtos – 3:2. Bites neilgu laiku dominēja uz laukuma, jo bija vairākumā, bet tad nonāca lielā mazākumā, kura laikā precīzi nospēlēja aizsardzībā un pat veidojot uzbrukumus. Kad ceturtais hokejists iznāca uz laukuma, “Tērvete” devās uzbrukumā. Pirmo metienu pretinieku vārtsargs atvairīja, bet atlekušo ripu vārtos ieraidīja Ralfs Ragovskis – 4:2.

Trešā trešdaļa atkal sākās ar abpusējiem uzbrukumiem, līdz brīdim, kad “Lielupe” atkal nenonāca mazākumā. Šoreiz vairākumu realizēja aizsargs Raivis Rakicskis, kurš brīvi ieslidoja pretinieku zonā un no distances ieraidīja ripu Normunda Zvaigznes sargātos vārtos – 5:2. Atsākot spēlēt vienādos sastāvos, komandas atsāka atklātu hokeju, kurš nenāca par labu “Tērvete” komandai. Kārtējā uzbrukumā uzbrucēji un viens no aizsargiem par tālu ieslidoja pretinieka zonā, kas ļāva “Lielupe” aiziet uzbrukumā trīs pret divi un ar uzbrucēja Jura Kuzņecova precīzo metienu samazināt spēle rezultāta atšķirību – 5:3. Atklāts hokejs turpinājās arī tālāk un “Lielupe” bija iespējas gūt vārtus, bet viņi tās neizmantoja. Pēdējās trīs minūtēs pārsvars vairāk piederēja HK “Tērvete” spēlētājiem, jo viņi kontrolēja ripu un vienpadsmitajā minūtē ripu vārtos no zilās līnijas ieraidīja aizsargs Arnolds Jaunzems – 6:3.

Vārtu guvēji: Lauris Kims, Hugo Vītiņš, Aksels Zingulis, Ralfs Ragovskis, Raivis Rakickis, Arnolds Jaunzems.

Rezultatīvās piespēles: Ralfs Ragovskis, Andrejs Pļuščiks, Aksels Zingulis, Raivis Rakickis, Hugo Vītiņš, Roberts Ragovskis, Lauris Kims.

Foto galerija

Spēles ieraksts

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru