Pārsteidzošā uzvara par HK “Iecava” ar rezultātu 3:0

2017. gada 07. oktobrī HK “Tērvete” aizvadīja Pafbet LHL Zemgale amatieru līgas regulārā čempionātā spēli ar HK “Iecava”. Iepriekšējās sezonas četrās savstarpējās spēlēs Bites nevienu reizi nespēja pieveikt pretinieku, bet jaunajā sezonā guva pārsteidzošu sauso uzvaru ar rezultātu – 3:0 (1:0; 0:0; 2:0). 

Vēl lielāku pārsteigumu uzvarā sagādāja tas, ka HK “Tērvete” startēja deviņu cilvēku sastāvu, bez veselas rindas vadošo spēlētāju. Šī iemesla dēļ pat divi uzbrucēji – Dmitrijs Panovs #79 un Arnolds Jaunzems #21, tika nolikti aizsargu pozīcijās. Bites bija gana mobilizējušies un uzsākuši pirmo trešdaļu ar virkni asu uzbrukumu. Tomēr visa komanda nav metusies uzbrukumā, bet centās saskaņoti darboties aizsardzībā. Trešdaļas piektā minūtē HK “Iecava” saņēma noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, kas ļāva tērvetniekiem atklāt spēles rezultātu. Uzbrucējs Viesturs Čepulis #87 ar ripu aizslidoja aiz vārtiem un no turienes atdeva asu piespēli uz vārtu priekšu. Dmitrijs Panovs #79 ripu neuztvēra, bet vārtsargs Roberts Titiņš pasita to prom no vārtiem. Pirmais pie tās nokļuva HK “Tērvete” kapteinis Atis Jaunzems #78 un ar atkārtotu metienu ieraidīja to vārtos – 1:0. Trešdaļas noslēgumā Viesturs Čepulis #87 nopelnīja noraidījumu, bet pretinieks šo iespēju neizmantoja. 

Otrā trešdaļa tika aizvadīta noraidījumu zīmē, jo abas komandas to pelnīja ar uz uzviju. Abām komandām bija iespējas divas reizes izmantot skaitlisko pārākumu, bet tas viņiem neizdevās un trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem. 

Trešā trešdaļā abām komandām bija jāizlemj spēles liktenis. Trešdaļas piektā minūtē Vjačeslavs Miņins savā aizsardzības zonā ieguva ripu un atdeva to jau ātrumu uzņēmušajam uzbrucējam Dmitrijam Panovam #79. Panovs izmantoja to, ka vienīgais pretinieku aizsargs bija mēģinājis piesegt Lauri Kimu #55, neviena nebloķēts ieslidoja uzbrukuma zonā un no tā vidus izdarījis precīzu metienu vārtos – 2:0. Trešdaļas noslēgumā HK “Iecava” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Savā aizsardzības zonā Raitis Ragovskis #16 ieguva ripu un piespēlēja to Laurim Kimam #55. Kims bez īpašām grūtībām ieslidoja pretinieku zonā un ieraidīja ripu tukšos vārtos – 3:0. 

Nākamo spēli komanda aizvadīs 2017. gada 14. oktobrī Ozo ledus hallē plkst.17:30 un tiksies ar HK “Vilkači”, kuri šobrīd ieņem devīto vietu turnīra tabulā. Savukārt HK “Tērvete” šobrīd ieņem pirmo vietu, bet viņiem pakausī elpo sešas komandas, kurām ir rezervē spēles un teorētiski arī pretendē uz pirmo vietu.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru