HK „Tērvete” sāk sezonu ar cienīgu uzvaru pret HK „Mītava”


2015. gada 26. septembrī, Jelgavas ledus hallē HK „Tērvete” uzsāka savu jauno sezonu Zemgales Amatieru hokeja līgā (ZAHL), stājoties pretī savam izsenam pretiniekam – HK „Mītava”.
HK „Tērvete” jauno sezonu sāk ar manāmām izmaiņām sastāvā, kaut arī komandas kodols ir saglabājies iepriekšējais. Komandas uzbrukumu pameta Linards Grundmanis, bet viņa vietā nācis klāt komandas spēlējošais treneris Raivis Brencāns. Aizsardzību pastiprināja Krišs Lipšāns. Izmaiņas komandas sastāvā iespējams vēl notiks, jo pirmajā aplī ir daudzi spēlētāji, kas atrodas savu komandu meklējumos un viss var vēl mainīties.
Iepriekšējā sezonā HK „Tērvete” pirmajā aplī zaudēja pretiniekam ar rezultātu 3-5 vienīgā spēlē un vairs netikās, jo komanda no Augstākās līga pārgāja Pirmajā līgā. 2013/2014. gadu sezonā komandas tikās vienpadsmit reizes (dažādās līgās). Bites bija uzvarējušas piecās spēlēs ar kopā 22 iemestām ripām, savukārt HK „Mītava” uzvarēja sešas reizes ar kopā 25 iemestām ripām. 2012/2013. gadu sezonā komandas tikās četras reizes – HK „Tērvete” uzvarēja trijās spēlēs ar kopā 14 iemestām ripām, bet HK „Mītava” uzvarēja vienu un kopā iemeta 8 ripas. Līdz ar to uz jaunās sezonas sākumu komandas vienu otru uzvarēja astoņas reizes un HK „Tērvete” iemeta tikai par vienu ripu vairāk nekā pretinieks. Līdz ar to vairs nav jāskaidro vairs cik sīvi konkurenti sāka sezonu.
Spēle sākusies bez izteikt pārsvara kādai no komandām. Ņemot vērā, ka jaunā sezonā vairs nav atļauti fiziskie paņēmieni, tad spēle norisinās vidēji augstā tempā un spēlētāji spiesti vairāk izrādīt savu slidošanas meistarību. Vārtu gūšanas momenti ir abām komandām un ripa vai nu lido garām, vai nu arī to atver abu komandu vārtsargi. Abas komandas pirmajā puslaikā nopelna pa diviem noraidījumiem, tikai HK „Tērvete” rezultatīvākais uzbrucējs Vladimirs Parhomenko spēj mazākumā ar individuālo uzbrukumu apsteigt pretinieka aizsargus un ieraidīt ripa Aiņa Zalāna sargātos vārtos – 1:0.
Otrais puslaiks turpinās līdzīgā cīkstēšanās, tikai otrajā minūtē HK „Mītava” aizsargi īsti netiek līdzi Laurim Kimam un Sergejam Jermakovam. Pie tam pretinieku aizsargu pūliņi kavēt ripas slidojumu, pārvēršas par veiksmīgām piespēlēm. Par lielu pārsteigumu visiem (un domājam arī Ainim Zalānam) Sergej Jermakovs ieraida ripu šaurā spraudziņā un izvirza HK „Tērvete” vadībā ar rezultātu – 2:0. Skatītāju rindās prieki ir lieli, bet Bitēm ir jāsaņemas, jo priekšā ir vesels puslaiks un uzvaru var viegli pazaudēt. Pie tam to veicina trīs noraidījumi pēc kārtas. Ļoti precīzi savos vārtos stāv Toms Broks par kuru vienkārši „gāžas” metienu gūzma, bet viņš spēj tos atvairīt vai apturēt. HK „Tērvete” pat paņem minūtes pārtraukumu, lai varētu koordinēt savas darbības. Tas nāk par labu puišiem un viņi nocīnās līdz spēles beigām, lai svinētu cienīgu uzvaru pret pretinieku, kuram šodien nedaudz nepaveicās. 

Spēles fotogalerija

Tērvete pret Mītava 26.09.2015.ZAHL regulārā čempionāta spēle starp HK Tērvete un HK Mītava. Pirmā sezonas spēlē HK Tērvete izcīna cienīgu uzvaru ar rezultātu 2:0.
Posted by HK Tērvete on Sunday, September 27, 2015

Vārtu gūšanas momenti (autors: Dzintars Mogils)

Visas spēles ieraksts (autors: Dzintars Mogils)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru