Raitis Ragovskis glābj no zaudējuma pret HK Ozolnieki


EHL RZ divīzijas pirmā savstarpējā spēlē starp HK „Tērvete” un HK „Ozolnieki” galvenā intriga slēpās tajā vai Bites spēs gūt uzvaru un nepieļaus iepriekšējās sezonas kļūdu, izlaižot uzvaru no savām rokām.
Pirmā trešdaļa, kā parasti sākās ar HK „Tērvete” pārsvaru. Puiši kontrolē ripu un daudz met uz vārtiem. Rodas pilna pārliecība, ka viņi gūs vārtus pirmie. Tas notiek ceturtā minūtē, kas HK „Ozolnieki” spēlē mazākumā. Dmitrijs Panovs piespēlē ripu Andrim Leitim un viņš to spēcīgi raida uz vārtiem. Vārtsargs ripu atsit, bet pirmais pie tās ir Linards Grundmanis un ieraida to vārtos – 1:0. Bet tam seko divi noraidījumi pēc kārtas un Bites spiestas spēlēt lielā mazākumā. Trīs sekundes līdz brīdim, kad komanda nonāks pilnā sastāvā, pretinieks raida ripu no asa leņķa. Vārtsargs Toms Broks ripu gandrīz tver, bet tā atsitās pret ķērāj cimdu un mainot virzienu, ielido vārtos – 1:1.








Otrā puslaikā HK „Tērvete” nonāk pie vecām kļūdām. Neskatoties uz šķietamu pārsvaru ripas kontroli, spēlētāji cenšas izspēlēt situācijas līdz tukšiem vārtiem. Pretinieks ir nasks un atbruņo uzbrucējus un veido atbildes uzbrukumus, kuri gandrīz beidzās veiksmīgi. Tomam Brokam ir ko pastrādāt, bet kopumā viss ir labi. Līdz brīdim, kad Dmitrijs Panovs neprecīzi piespēle ripu pretiniekam savā zonā un viņš iemet ripu, izvadot HK „Ozolnieki” vadībā – 1:2.






Trešā trešdaļā Hk „Tērvete” par visām varītēm nepieciešams atspēlēties, bet puiši joprojām ir ļoti kūtri uz ripas mešanu vārtu rāmī. Uz spēles beigām puiši sāk spēlēt vienkāršāk un uzreiz atjaunojās metieni uz vārtiem, bet tie nesasniedz mērķi. Spēles laiks tuvojās beigām un izskatās, ka HK „Tērvete” otro gadu pēc kārtas uzkāps uz tā paša grābekļa. Negaidīti visus pārsteidz Raitis Ragovskis, kas izcīna ripu pretinieku zonā un nevis meklē, kam atdot piespēli (kā tas notiek parasti), bet raida to vārtu virzienā. Ripa eleganti ielido vārtos un spēles rezultāts izlīdzinās – 2:2. Ņemot vērā, ka kopējai spēles laiks tuvojās beigām, tiek noteikti pēcspēles metieni. Bitēm precīzi ir Linards Grundmanis, Artūrs Bērziņš un Dmitrijs Panovs. Neiztika arī bez Toma Broka līdzdalības, kas atvaira vienu ripu. Rezultātā ļoti svarīga uzvara ar rezultātu – 3:2.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru