Jubilāru spēle

ZAHL Mārupe - HK Tērvete


8. decembrī, Jelgavas ledus hallē, Zemgales amatieru hokeja līgas (ZAHL) čempionātā norisinājās vienā no interesantākām spēlēm. HKTervete.lv pirmo reizi tikās ar HK “Mārupe”, kura Jelgavā spēlē otro sezonu un pirmajā sezonā spēlēja Pirmā līgā. Spēle bija interesanta ne tikai dēļ šī fakta, bet arī tāpēc, ka divi komandas spēlētāji – Dmitrijs Panovs un Vladimirs Parhomenko, nosvinēja savas dzimšanas dienas. Trešais intriģējošais aspekts, komandas vārtsargu nosacītais “duelis”.
Pirms spēles veicām aptauju starp mūsu lasītājiem, ar mērķi noskaidrot pirms spēles noskaņojumu un cerības. Aptaujas dalībnieku lielākā daļa bija pārliecināta par HKTervete.lv uzvaru. Vai optimisms vienmēr attaisnojās?
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

Bites bija labi informētas par to, ka “Mārupe” ir ļoti laba komanda un pat septiņu cilvēku sastāvā spēj sagādāt pamatīgas galvas sāpes jebkurai ZAHL līderkomandai. Spēlē sākusies ar abpusējiem asiem uzbrukumiem un smagiem fiziskiem paņēmieniem. Vienā no pretuzbrukumiem Lauris Kims saņēma spēcīgu triecienu plecā un bija spiests pamest laukumu ar izsistu plecu. Trauma ļoti spēcīga, jo lai to izārstētu, Laurim paies vairāki mēneši bez hokeja, bet komandai tas ir jau trešais spēlētājs, kurš nevar ilglaicīgi piedalīties spēlēs dēļ traumām.
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

ZAHL Mārupe - HK Tērvete

ZAHL Mārupe - HK Tērvete
Toties vairākumu, kuru komanda ieguva pēc šī incidenta, spēja izmantot Viesturs Čepulis un Sergejs Jermakovs, kuri apspēlēja tālu no vārtiem izgājušo Uldi Eldmani un Vladimiram Parhomenko izdevās iemest ripu jau tukšos vārtos – 1:0.
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

ZAHL Mārupe - HK Tērvete

ZAHL Mārupe - HK Tērvete

Bites varētu nomierināties par spēles rezultātu, bet pēdējā puslaika minūtē A.Skroderis atņēma ripu Robertam Ragovskim, viegli apspēlēja aizsargus un izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

Ņemot vērā, ka komandām vēl bija jāspēlē vesels puslaiks, tad HKTervete.lv cerēja atspēlēties nākošajās 20 minūtēs. Cerības sāka izgaist jau puslaika otrajā minūtē, kad A.Skroderis un R.Reboks kārtējo reizi apspēlē aizsargus un nokļūst pie vārtiem. Vairākus vārtu gūšanas momentus izjauc Uldis Čalpa, bet pret Gata Branca metienu viņš ir bezspēcīgs – 1:2.
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

ZAHL Mārupe - HK Tērvete

Bites sāka dusmoties pašas uz savu spēli, kas norādīja, ka komandas noskaņojums strauji kritās. Otrā ripa “Mārupes” vārtos nonāca, bet tā netika ieskaitīta, jo vārtsarga zonā atradās HKTervete.lv spēlētājs Dmitrijs Panovs.
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

Toties viesi spēja izmantot kārtējo kļūdu Oranžo aizsardzībā un pusotru minūti līdz spēles beigām ieraidīt trešo ripu – 1:3.
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

Ar nepatīkamu un neapmierinošu rezultātu beidzās spēle, liekot komandai (atkal) aizdomāties par to, kā jāspēlē ar spēcīgiem pretiniekiem. Par spēles labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Uldis Čalpa, kurš ar lieliskiem špagatiem un ātru reakciju neļāva Bitēm zaudēt ar vēl lielāku rezultātu.
ZAHL Mārupe - HK Tērvete

Vārtsargu duelī – Čalpa vs Eldmanis, pagaidām rezultāts 6:8. No tā varam secināt, ka abi HKTervete.lv vārtsargi ir labi, neskatoties uz to, kurā laukuma pusē viņi atrodas.

Visas bildes šeit.
Video apskats šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru