Spēle par medaļām: HK Tērvete - HK Olaine

2012. gada 14. aprīlis, Jelgavas ledus halle
Pēdēja ZAHL regulārā čempionāta spēle ar HK "Olaine" tika gaidīta ar lielu nepacietību. HK "Tērvete" spēlē bija nepieciešams gūt uzvaru, lai turpinātu pretendēt uz čempionāta otro vietu. Tomēr pilnas pārliecības par uzvaru nebija, jo HK "Olaine" ir ļoti spēcīga komanda, kura spēj pieveikt jebkuru Augstākās līgas komandu.

Spēle sākusies bez izteikta komandu pārsvara, mainoties ar asiem uzbrukumiem. Tomēr lēnām HK "Tērvete" pārsvars kļuva manāmas, bet pretinieku asie uzbrukumi un vairākas iespējas gūt vārtus, neļāva skatītājiem ieslīgt pašapmierinātība. 
Pēdējās puslaika sekundēs HK "Tērvete" aizsardzība atslābinājās un pieļāva kļūdu, kura ļāva HK "Olaine" gūt vārtus divas sekundes pirms puslaika beigām. Atbalstītāju pulks ieslīga skumjās, bet galvenai HK "Tērvete" konkurentu komandai, tas lika gavilēt. (0:1)
Otrais puslaiks sākās neveiksmīgi, jo mēģinot apturēt HK "Olaine" uzbrukumu, Artis Pabērzs bija nopelnījis soda metienu uz saviem vārtiem. Pateicoties vārtsargam Uldim Eldmanim varēja atviegloti nopūsties, jo vārti palika pasargāti.
Atbildes gājiens no HK "Tērvete" puses bija veiksmīgs un pēc Viestura Čepuļa un Roberta Ragovska piespēlēm, ripu "Olaines" vārtos izdevās ieraidīt Arnoldam Jaunzemam. (1:1)

Pēc rezultāta izlīdzināšanas atdzīvojās arī "Tērvetes" atbalstītāji, kuri līdz šim brīdim nebija pārliecinoši dzirdami. Tomēr fanu atbalst nespēja ietekmēt rupju kļūdu HK "Tērvete" aizsardzībā. Vitālijs Jermakovs mēģināja piespēlēt uz priekšu ripu, veicot diagonālo piespēli savā aizsardzības zonā. Piespēle nebija pietiekami spēcīga un to pārtvēra pretinieku spēlētājs un rezultātā ieraidīja ripu tērvetnieku vārtos. (1:2)
Spriedze pieauga, jo HK "Tērvete" atkal kļuva par iedzinējiem. Par prieku puišu spēles temps nekritās un pēc trim minūtēm Viesturs Čepulis izlīdzināja spēles rezultātu. (2:2) Rezultatīvā piespēle tika ieskaitīta Vladimiram Parhomenko, kurš šajā spēlē veica lielu darbu, bet pašam vārtus gūt neizdevās.
Vēl pēc trim minūtēm veiksmīgu uzbrukumu veica Viesturs Čepulis un Arnolds Jaunzems, bet ripu vārdos ieraidīja Raitis Ragovskis. (3:2)

Atlikušās spēles desmit minūtēs pagājušas abu komandu asos uzbrukumos un katrai no komandām bija lieliskas iespējas gūt vārtus. Tomēr veiksme ik pa laikam pagriezās ar muguru pret hokejistiem. Smagākas divas ar pusi minūtes tomēr nācās piedzīvot HK "Tērvete", kura palika uz laukuma trijatā pret pieciem "Olaines" spēlētājiem. Puiši veiksmīgi aizsargājas un varēja svinēt uzvaru ar rezultātu - 3:2.
Labākā spēlētāja ripa tika piešķirta Arnoldam Jaunzemam, bet manis izdomātā "Preses ripa" tika Viesturam Čepulim, kurš bija ļoti aktīvs pretinieku zonā un spēles gaitā ieguva trīs rezultativitātes punktus.

Ņemot vērā, ka šī bija pēdējā regulārā čempionāta spēle, tad šajā dienā noskaidrojās arī HK "Tērvete" vieta uz goda pjedestāla. Šosezon komanda ieņēma trešo vietu, ko var uzskatīt par ļoti labu rezultātu, jo pagājušā sezonā komanda ieņēma piekto vietu.

Tālāk mūs sagaida izslēgšanas spēles, kuras sāksies jau 21. aprīlī un HK "Tērvete" spēles ar Bausakas alus speciālistiem - HK "Bauska". Spēles solās būt ļoti aizraujošas, jo pēdējās spēlēs HK "Bauska" ir spējusi parādīt ļoti labu spēli un tās puiši netaisās padoties.
HK "Tērvete" un HK "Olaine" spēles foto galerija. Ja Jums neizdodas to apskatīt,  tad spiediet uz šo saiti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru